Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Ja, jeg vil ta engelskkurs

Endelig møtte MGP-Didrik pressen.

||| I dag fikk endelig pressen møte vinneren av den norske finalen i Melodi Grand Prix, etter at han stort sett holdt seg unna offentligheten i løpet av gårsdagen.

To dager etter at han utklasset de andre deltakerne i lørdagens finale, stilte Didrik Solli-Tangen (22) opp til pressekonferanse i sine hverdagsomgivelser på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, hvor også Alexander Rybak har sin bakgrunn.

- Vi er ikke en Grand Prix-skole, innledet skolens rektor, Stephan Barratt-Due spøkefullt.

Fortsatt vondt i nakkenI dag var det Didrik Solli-Tangen som stod i fokus, og hovedpersonen selv virket rolig og avbalansert to dager etter seieren.

- Det har ikke helt sunket inn. Jeg er liksom innom det, men så tenker jeg «nei... vent nå litt hva har egentlig skjedd», sier han smilende til Dagbladet under pressekonferansen.

Grand Prix-helten tilbragte en rolig dag sammen med familien i går, etter en skikkelig feiring lørdag kveld sammen med venner fra både Porsgrunn og Oslo, samt alle de andre finaledeltakerne i Melodi Grand Prix.

- Jeg har fortsatt dritvondt nakken for jeg har stått og headbanget med Keep of Kalessin, ler han.

- Kritikk bare moroEtter finalenummeret er det flere som har kritisert Didriks engelskuttale, og på mikrobloggsystemet Twitter er det mange som har poengtert at han i refrenget sang «My hard is yours» ikke «My heart is yours».

Selv tar han språkkritikken med knusende ro.

TOK IMOT STUDIEKAMERATEN: Tre kvinnelige operastudenter ved musikkonservatoriet Barratt Due hyllet MGP-helten Didrik med sang idet han gjorde sin entré på pressekonferansen. Foto: STELLA PICTURES
TOK IMOT STUDIEKAMERATEN: Tre kvinnelige operastudenter ved musikkonservatoriet Barratt Due hyllet MGP-helten Didrik med sang idet han gjorde sin entré på pressekonferansen. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Det er bare moro. Det er flott at alle liker låta, og at folk kritiserer er bare gøy, sier Didrik.

- Vil du ta et engelskkurs før den internasjonale finalen?

- Ja, sier han og ler.

• Les også: Har allerede fått flere tilbud om platekontrakt

Press på familien
Kritiske røster har også kommentert at Didrik tidvis sang surt.

- Jeg er menneskelig jeg også. Det er en krevende sang, og at jeg sang surt får jeg bare stå til rette for, sier han.

Didrik har vært svært restriktiv når det gjelder å uttale seg til pressen, både i forkant av og etter finalen. Selv sier han at han synes pressen skaper mye ut av lite. Også familien og venner har fått merke trykket fra mediene.

- Jeg har sagt at jeg vil ikke laste noen. Det er meg som er med i Grand Prix, og ikke alle dem som står rundt meg, sier han.

JAAAA! Didrik Solli-Tangen jubler etter seieren i den norske finalen på lørdag.  
FOTO: HENNING LILLEGÅRD
JAAAA! Didrik Solli-Tangen jubler etter seieren i den norske finalen på lørdag. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

UngpikedrømDet var nok mange unge hjerter som banket litt ekstra hardt da 22-åringen framførte vinnerlåta lørdag, og mange av fansen lurte på om han er opptatt eller ikke da han stilte til nettmøte på NRK.no i går. Selv vil han ikke kommentere privatlivet sitt i det hele tatt.

- Når jeg er privat er jeg privat, og når jeg er i offentligheten og synger, er jeg i offentligheten og synger.

- Tror du utseendet ditt hadde noe å si for seieren?

- Det vet jeg ikke.

LYKKELIG: En smilende Didrik Solli-Tangen tok imot pressen. Foto: STELLA PICTURES
LYKKELIG: En smilende Didrik Solli-Tangen tok imot pressen. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling