Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Ja, vi har fått billetter!

Espen Eckbo og Steinjo vant Jackson-kampen.

JUBLER: Espen Eckbo og Steinjo jubler over å ha fått billetter. Foto: Allen J. Schaben / Los Angeles Times
JUBLER: Espen Eckbo og Steinjo jubler over å ha fått billetter. Foto: Allen J. Schaben / Los Angeles Times Vis mer

|||LOS ANGELES/OSLO: (Dagbladet.no): Espen Eckbo og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen gliser fra øre til øre mens de vifter med hver sin billett til Michael Jacksons begravelse.

Det viser bildet som for øyeblikket pryder hovedoppslaget på nettutgaven til LA Times.

- Ja, vi har fått billetter, sier Steinjo til Dagbladet.

- Vi fikk først vite at vi hadde vunnet seint i natt. Det er helt utrolig. Nå skal vi leie en bil og bare kjøre litt rundt, sier en overlykkelig Steinjo.

Også komikerkollega Espen Eckbo er svært hemmelighetsfull angående Jackson-billettene.

- Redd for å bli robba
- Jøss, er det bilde av meg?! Så morsomt da! Jeg har ikke sett bildet selv, så jeg kan jo ikke bekrefte at det er meg, sier en helt tydelig strålende fornøyd Espen Eckbo på telefon til Dagbladet.

- Men har du skaffet deg billett til begravelsen i morgen?

- Jeg kan ikke bekrefte det, men jeg kan heller ikke avkrefte det. Jeg hadde rett og slett ikke tort å si det høyt hvis jeg hadde hatt en billett, for jeg hadde vært så redd for å bli robba, sier Eckbo.

De to nordmennene er blodfans av den nylig avdøde popstjernen, og reiste til Los Angeles i forrige uke for å forsøke å overvære minneseremonien.

Heftig rift om billettene
Det har vært voldsom pågang blant fansen for å ta del i Jacksons minnestund. 1,6 millioner håpefulle hadde søkt om å få være med på begivenheten i Staples Center i Los Angeles i morgen, men med kapasitet til bare 17.500 mennesker var det mange fans som var dømt til å bli skuffet.

Vinnere tutet, hang ut av bilvinduene, brølte, danset og sang Michael Jackson-sanger i glede over å få en av de svært sjeldne og eksklusive billettene til sørgestunden.

Dante Zierway (33) danser og hyler. I hånda har han en av billettene, og det svært eksklusive, gullfarga armbåndet kranser håndleddet.

- Jeg ville ikke solgt denne for en million dollar. Dette er den heteste billetten i hele verden akkurat nå. Jeg er den heldigste mannen i verden, sier Zierway til Dagbladet.

33-åringen fra New York stakk av fra jobben som telefonselger og dro til Los Angeles, i håp om å være en av de svært få som mottok billett.

- Jeg dro hit i ren tro på at det ville gå bra. Jeg forlot jobben min for å være sammen med Michael Jackson for siste gang, jubler Zierway.
Jernhånd
Av frykt for kaos og tilsig av personer med uærlige hensikter hadde politiet lagt store deler av området rundt Dodger-stadionen under en jernhånd.

De lange køene inn mot området måtte passere flere sjekkpunkter; hvor folk måtte vise bekreftelse på at de faktisk var blant de svært få vinnerne i lotteriet med 1,6 mill. deltakere.

Politikaptein Bill Murphy sier det så langt har gått rolig for seg. En av de største bekymringene for øyeblikket er svartebørssalg av adgangstegn.

I går ble det kjent at billetter var blitt lagt ut på Ebay til en pris på 20 000 dollar.

- Vi har sivilpoliti som både patruljerer området utenfor Dodger Stadium i dag og Staples i morgen, for å forsøke ta eventuelle svartebørsselgere. Det er imidlertid vanskelig å kontrollere det som skjer over nett, sier Murphy under en pressekonferanse i dag.

TOPPSAK: Nordmennene med billettene i hånda ligger akkurat nå som toppsak hos Los Angeles Times.
TOPPSAK: Nordmennene med billettene i hånda ligger akkurat nå som toppsak hos Los Angeles Times. Vis mer

Begravelsesbillettene ble delt ut gjennom loddtrekning, to til hver av de 8.750 Michael Jackson-sørgende som ble plukket ut. Flere av billettene har i ettertid blitt lagt ut på nettstedet eBay, til summer opp til 64.000 kroner per billett.

Michael Jacksons minnestund i morgen klokken 19.00 sendes direkte på Dagbladet.no.

BILLETTEN: Slik ser billettene ut. Foto: Geir Barstein
BILLETTEN: Slik ser billettene ut. Foto: Geir Barstein Vis mer
DANTES PEAK: Dante Zierway (33) er på toppen, og sier han ikke ville solgt billetten til Michaels minnestund for én million dollar. Jeg er den heldigste mannen i verden, sier Zierway til Dagbladet. Foto: Geir Barstein
DANTES PEAK: Dante Zierway (33) er på toppen, og sier han ikke ville solgt billetten til Michaels minnestund for én million dollar. Jeg er den heldigste mannen i verden, sier Zierway til Dagbladet. Foto: Geir Barstein Vis mer
STRENGT OG STENGT: En omfattende slusesystem i ekte amerikansk "drive through"-ånd sørget for at vinnerne slapp å forlate bilene for å få billett. Et massivt politioppbud sørger for å holde området under kontroll. Foto: Geir Barstein
STRENGT OG STENGT: En omfattende slusesystem i ekte amerikansk "drive through"-ånd sørget for at vinnerne slapp å forlate bilene for å få billett. Et massivt politioppbud sørger for å holde området under kontroll. Foto: Geir Barstein Vis mer