Jack (26) jobbet som tepperenser. I dag krever han minst 19 000 kroner for ett Instagram-innlegg

Da han traff kjæresten, tok berømmelsen ytterligere av. 

TJENER FETT PÅ REISING: Kjæresteparet Lauren Bullen (24) og Jack Morris (26) lever godt på egne Instagram-kontoer, og får betalt for å reise verden rundt. Foto: Jack Morris / Instagram
TJENER FETT PÅ REISING: Kjæresteparet Lauren Bullen (24) og Jack Morris (26) lever godt på egne Instagram-kontoer, og får betalt for å reise verden rundt. Foto: Jack Morris / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da britiske Jack Morris (26) var i slutten av tenåra, hadde han droppet ut av skolen og jobbet som tepperenser hjemme i Manchester. Én dag ble han lei, og sparte opp penger til en enveisbillett retning Bangkok.

Det skulle forandre livet hans for alltid.

- Jeg hadde ingen plan, og var nesten blakk. Jeg hadde bare booket én natt på et hostel, forteller Morris til magasinet Cosmopolitan.

Suksesshistorie

I dag, fem år etter at han satte kursen østover, har Morris gjort Instagram til sitt levebrød. Sammen med kjæresten, australske Lauren Bullen (24), har han tjent seg søkkrik på å dokumentere reiseopplevelser fra alle verdenshjørner, med sponsortilbud og henvendelser om kommersielle samarbeid kastet etter seg.

Morris' suksesshistorie har ikke skjedd over natta. I begynnelsen tjente han til livets opphold i Thailand ved hjelp av flere Instagram-kontoer samtidig, der han fikk mindre summer for å dele produktbilder fra diverse nisjemerker.

Det var først da han solgte unna reklame-kontoene to år seinere - og satset alt på sin egen, private Instagram-konto - at det virkelig tok av.

- Jeg levde ikke ut drømmene mine, og kunne like greit ha sittet hjemme med reklamekontoene. Jeg måtte komme meg ut, forklarer Morris til magasinet.

To er bedre enn én?

26-åringen opprettet en reiseblogg og kom seg videre ut i verden. Instagram-bildene han delte på veien, ofte imponerende spektakulære, spredte seg raskt på på det sosiale mediet. Før Morris visste ordet av det hadde han flere millioner følgere og var ettertraktet sponsor-mat.

Virksomheten, for å ikke snakke om berømmelsen, tok ytterligere av da han traff kjæresten Lauren, som også livnærer seg på Instagram-bilder, i fjor. Begge var hyret inn til et oppdrag i Fiji, og fant raskt tonen.

Sammen har paret sakte, men sikkert klatret opp i toppsjiktet blant såkalte Instagram-influencers, et uttrykk som beskriver internett-personligheter, eller internett-kjendiser, med mange tilhengere.

Ifølge Cosmopolitan kan paret, som har base på Bali, tilsammen tjene opptil 143 000 norske kroner på hvert sitt Instagram-innlegg. Morris' minstepris på bildene er 19 000 kroner, skriver magasinet.

Og hva er oppskriften? Ikke planlegg for mye, skal vi tro internett-paret.

- Hvis du skal på backpacking, bestill enveisbillett og ta ting som det kommer. Vær sosial og møt nye mennesker.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med paret uten hell.

When in Abu Dhabi... ☕️💭 @VisitAbuDhabi #InAbuDhabi #ad

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

You are my ☼ my ☾ & all my ✧'s

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

h a p p i n e s s ☺︎ 📸 @weownthecity

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer