BLE DREPT:  Michael Jackson ble drept, ifølge en rapport fra det rettsmedisinske institutt i Los Angeles som ble offentliggjort i dag. Foto: Scanpix
BLE DREPT: Michael Jackson ble drept, ifølge en rapport fra det rettsmedisinske institutt i Los Angeles som ble offentliggjort i dag. Foto: ScanpixVis mer

Jackson ble drept av akutt forgiftning

Det melder det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles.

 ||| (Dagbladet.no): Rettsmedisineren i Los Angeles offentliggjorde i dag at Michael Jacksons dødsfall er å regne som drap, melder flere utenlandske medier, deriblant People, Sky News. og Entertainment Online.

- Dødsfallet har blitt erklært som drap, sier instituttet i en pressemelding i forbindelse med offentliggjøringen av en én sides obduksjonsrapport rundt klokka ni i kveld.

Offentliggjør ikke hele
Hele rapporten vil ikke bli offentliggjort etter anmodning fra påtalemyndighetene og politiet i Los Angeles ifølge Entertainment Online, som sender live fra utafor rettsmedisinerens institutt.

Der venter representanter fra pressen på at rettsmedisineren skal komme ut, men dette er foreløpig ikke sikkert.

Ifølge rapporten fra det rettsmedisinske instituttet døde popstjernen av en «akutt forgiftining» av det smertestillende middelet Propofol, også kjent som Diprivan. I tillegg er middelet Lorazepam en av de medvirkende årsakene til dødsfallet.

Andre medisiner som ble funnet i systemet hans var blant annet Midazolam, Diazepam, Lidocaine og Ephedrine.

E. Online får opplyst fra politiet i Los Angeles at etterforskningen fortsatt pågår, og at DNA-materiale kan bli viktig i tida framover.

Avviste anklager
Den formelle offentliggjøringen av at popstjerna faktisk ble drept, har vært ventet siden en anonym kilde fra det rettsmedisinske instituttet gikk ut og stemplet dødsfallet som drap tidligere denne uka.

I rettspapirene har politiet i Los Angeles identifisert Jacksons lege Dr. Conrad Murray som målet for drapsetterforskningen, ifølge Los Angeles Times. Han er foreløpig siktet for uaktsomt drap.

Murray har lenge vært i søkelyset for å gi Michael Jackson doser av blant annet Diprivan, og var tilstede i popstjernas hjem den kvelden han døde.

Kilder nær etterforskningen sier derimot til LA Times at det ikke er sikkert at legen vil bli rettslig forfulgt for drapet, på grunn av Jacksons historie med misbruk av medisiner, samt hans andre helseproblemer.

Murray har tidligere sagt at Michael Jackson tryglet om en ekstra dose kraftige smertestillende de siste timene før hans død, men at han motstod bønnene fordi han var redd for at popstjerna hadde utviklet en kraftig avhengighet av Diprivan.

Nok til å drepe
I stedet ga ham han en blanding av Valium, lorazepam and midazolam, fem ganger i løpet av seks timer. Men ingen av disse midlene fikk Michael til å sove, og han fortsatte å kreve narkosemiddelet, som han kalte «melka si».

 SIKTET:  Michael Jacksons lege er foreløpig siktet for uaktsomt drap. Foto: AFP PHOTO
SIKTET: Michael Jacksons lege er foreløpig siktet for uaktsomt drap. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Klokka 10.40 lokal tid ga legen etter, og ga Michael en intravenøs dose. Dette, sammen med resten av medisinene, var nok til å drepe ham, ifølge en foreløpig rettstoksikologisk rapport.

Tidligere denne uka gikk Murrays advokat ut og avviste anklagene mot legen med at de var begrunnet med delvis fakta og delvis spekulasjoner.

I tillegg til Dr. Murray er det også ventet at Jacksons tidligere hudlege, Dr. Arnold Klein, vil bli siktet for skjødesløshet i tjenesten. Han har tidligere innrømmet at han ga Jackson det smertestillende legemiddelet Demerol, og han skal nå være under etterforskning av politiet.

Popstjernen planla sitt store comeback rett før han døde 25. juni i år. I morgen skulle stjerna ha fylt 51 år.

- Vi har full tiltro til den juridiske prosessen, til den pågående granskingen på hjertemedisinsk avdeling, samt etterforskningen hos distriktsadvokaten og politiet i L.A, sa popstjernas familie i en erklæring som ble sendt ut tidligere denne uka.

 SØRGENDE FAN:  En poster av Michael Jackson dekket av hilsener fra fansen. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK
SØRGENDE FAN: En poster av Michael Jackson dekket av hilsener fra fansen. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer