«Mesternes mester» 2019:

- Jævlig, rett og slett

Tom Hilde brøt med tradisjonen. Så endte det i tap.

RØK I SISTE NATTEST: Tidligere skihopper Tom Hilde erkjenner at det er surt å ryke rett før semifinalen. I kveld kom han rett og slett til kort. Foto: NRK
RØK I SISTE NATTEST: Tidligere skihopper Tom Hilde erkjenner at det er surt å ryke rett før semifinalen. I kveld kom han rett og slett til kort. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nattest er det mest nervepirrende du kan begi deg ut på i denne konkurransen. Det var en posisjon jeg ikke ønsket å havne i, spesielt etter at jeg allerede hadde vært i en nattest tidligere.

Hit, men ikke lenger.

I sesongens aller siste nattest var det altså den pensjonerte skihopperen Tom Hilde (31) som måtte gi fra seg «Mesternes mester»-trøya. 31-åringen valgte å bryte med tradisjonen, og spare romkamerat Glenn Solberg (46), som lå rett over ham på sammenlagtlista.

- Tøft

I stedet inviterte han Hanne Haugland (51) inn i duell. Sistnevnte, som tidligere har vist seg knallsterk nettopp i nattest, fikk derimot sin revansj da hun stakk av med seieren.

SKAR SEG: Tom Hilde besluttet å utfordre Hanne Haugland til nattest. Det endte med tap for førstnevnte. Foto: NRK / Skjermdump
SKAR SEG: Tom Hilde besluttet å utfordre Hanne Haugland til nattest. Det endte med tap for førstnevnte. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

- Jeg følte selv at det var ganske jevnt. Det er aldri gøy å tape, og jeg hadde naturligvis lyst å vinne, så sånn sett er det ganske dritt.

- Hvor gikk det galt?

- Jeg vant første runde, men så glapp jeg og klarte ikke å mobilisere. Det var tøft. Nattesten var nervepirrende og jævlig, rett og slett, sier Hilde til Dagbladet.

- Kjipt

31-åringen følger dermed i fotsporene til henholdsvis Karina Hollekim (42), Lars Berger (39), kjæresten Kine Olsen Vedelden (24), Ole Martin Årst (44), og Ann Kristin Flatland (36).

Når seminfinalen sparkes i gang neste uke, står det altså mellom ovennevnte Haugland, Pål Anders Ullevålseter (50), Glenn Solberg (46) og Karoline Dyhre Breivang (38).

- FANTASTISK OPPHOLD: Tom Hilde mener det har vært en stor opplevelse å delta i «Mesternes mester». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- FANTASTISK OPPHOLD: Tom Hilde mener det har vært en stor opplevelse å delta i «Mesternes mester». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg røk som nummer seks. Det var kjipt, men også fortjent. Jeg har storkost meg fra første sekund, og hatt et fantastisk opphold med en enormt fin gruppe, sier Hilde.

- Angrer

Da Tom Hilde la opp i mars i fjor, kunne han se tilbake på fire VM-sølv i lagkonkurranser, OL-bronse fra 2010 i lagkonkurransen og tre seire i verdenscupen. Han har også to imponerende tredjeplasser i Hoppuka, i tillegg til mange NM-gull, både individuelle og med lag.

Da Dagbladet tok en prat med 31-åringen i feriebyen Puerto Pollensa, der deltakerne blir innlosjert på hotell etter å ha forlatt konkurransen, erkjente Hilde at han kanskje kunne ha gjort en større innsats på hjemmebane før avreise.

- Jeg angrer på at jeg ikke hadde hatt over 80 i puls før jeg deltok i «Mesternes», sa den tidligere skihopperen og lo, før han fortsatte:

- Jeg gjorde ingen verdens ting før innspilling av programmet. Jeg satt egentlig bare på sofaen og jobbet foran PC-en. Så jeg var ikke spesielt godt forberedt, sånn sett. Heldigvis var det ikke så lenge etter at jeg la opp, så jeg hadde fortsatt litt trening i meg. Det løste seg fint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer