Runar Søgaard:

Jages av svenske myndigheter - tok jukeboks og gevær

Den svenske namsfogden tok Søgaards eiendeler i utpanting.

MILLIONGJELD: Kjendispastoren Runar Søgaard har de siste åra pådratt seg en rekke dommer for økonomisk svindel. Nå har de svenske myndighetene beslaglagt flere av hans eiendeler i jakten på den utestående gjelda. Foto: Morten Eik
MILLIONGJELD: Kjendispastoren Runar Søgaard har de siste åra pådratt seg en rekke dommer for økonomisk svindel. Nå har de svenske myndighetene beslaglagt flere av hans eiendeler i jakten på den utestående gjelda. Foto: Morten Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Predikant og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Runar Søgaard (52), er for nordmenn flest kanskje mest kjent som Carola Häggkvist (52) sin eksmann. De siste åra har imidlertid 52-åringen fra Kongsvinger skapt overskrifter av helt andre årsaker enn sitt kjærlighetsliv.

Etter å ha blitt dømt for brudd på den svenske regnskapsloven en rekke ganger de siste ti åra, fikk han igjen oppmerksomhet i media i vinter, da han ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven i nabolandet. Dommen ble anket til hovrätten, som tilsvarer norsk lagmannsrett, og er foreløpig ikke kommet opp for retten.

I mellomtida jages Søgaard av svenske myndigheter for millionene han har i utestående gjeld.

Ifølge Expressen har namsfogden i Sverige nå tatt et gevær og en jukeboks som utpanting i jakten på de utestående millionene.

Utpantet gevær

Ifølge den svenske avisa har Søgaard i dag hele 3,8 millioner svenske kroner i gjeld. Kravet fra staten inkluderer alt fra bankkrav og individuell gjeld til ubetalte bompasseringsavgifter, hvorav den eldste skal være datert tilbake til 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer