Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jakob brøt totalt sammen

Nils Ole Oftebro avslører at det var eldstesønnen som tok nyheten tyngst da han fikk kreftdiagnosen.

FIKK KREFT: Nils Ole Oftebro forteller at det var tøft for hele familien da han fikk prostatakreft. Foto: Bård Gundersen / NTB scanpix
FIKK KREFT: Nils Ole Oftebro forteller at det var tøft for hele familien da han fikk prostatakreft. Foto: Bård Gundersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fire år siden fikk skuespiller Nils Ole Oftebro (71) den skremmende diagnosen prostatakreft

Det førte til at «Mammon»-stjernen reiste til Tyskland for å få behandlingen ved navn lavdoserate brachyterapi, som ikke tilbys i Norge, skriver seher.no

Svært tungt

Oftebro er gift med «Hotel Cæsar»-stjernen Anette Hoff (55), og i et intervju med Her og Nå avslører han at kona ikke klarte å se alvoret i Nils Oles helsetilstand til å begynne med.

- Det var ingen artig beskjed å få: «Du har dessverre kreft». Anette var på jobb i Kristiansand på det tidspunktet og hun tok det nok ikke riktig på alvor. Det handler nok om at jeg bagatelliserte alt, sa at dette gikk fint og at det ikke var noe å tenke på, sier han til bladet.

Den velkjente skuespilleren forteller imidlertid at sønnen, «Birkebeinerne»-stjernen Jakob Oftebro (30), tok nyheten svært tungt.

BRØT SAMMEN: For Jakob Oftebro var det ekstra tøft da faren fikk kreft. Foto: Bård Gundersen / NTB scanpix
BRØT SAMMEN: For Jakob Oftebro var det ekstra tøft da faren fikk kreft. Foto: Bård Gundersen / NTB scanpix Vis mer

- Jakob brøt totalt sammen, han var på vei til Sverige og ville bare hjem med en gang, sier Nils Ole til ukebladet.

Da Oftebro ble klar over at behandlingen han ble forespeilet ville innebære at han mistet potensen, valgte han å reise utenfor Norges grenser for å bli frisk.

- Jeg dro, måtte betale alt selv, 120 000 kroner, fikk ikke refundert en krone. Jeg sa til meg selv at jeg vil heller leve 10 år kortere enn å miste potensen, sa Oftebro nylig til Dagbladet.

I pappas fotspor

Nils Ole har sønnen Jonas (20) med sin nåværende kone, mens han fikk Jakob med ekskona, journalist Kaja Korsvold.

Både Jonas og Jakob er blitt skuespillere, og 71-åringen har ikke lagt skjul på at han er stolt over at sønnene har lykkes i den tøffe bransjen.

- Nå er jeg ikke så nervøs som jeg var til å begynne med. I starten tenkte jeg «skal du virkelig begynne med dette? Hvis du ikke lykkes, skal jeg ha det på meg?». Men nå slapper jeg mer av, det ser ut som det går virkelig bra, så jeg er veldig fornøyd, sa Nils Ole om eldstesønnen til Se og Hør i vinter.

GJØR SOM PAPPA: Nils Ole Oftebro har sønnen Jonas Hoff Oftebro sammen med kona Anette Hoff. Jonas har også startet en skuespillerkarriere i likhet med sin far. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GJØR SOM PAPPA: Nils Ole Oftebro har sønnen Jonas Hoff Oftebro sammen med kona Anette Hoff. Jonas har også startet en skuespillerkarriere i likhet med sin far. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Han avslørte den gang også at Jakob alltid har hatt et ønske om å gå i sin fars fotspor.

– Jakob var med meg som maskot under innspillingen av «Fangene på fortet» og på flere fillmsett.

- Han har også sittet bak scenen på teaterforestillinger der jeg har spilt, så han er vokst opp med dette. Han har ønsket å bli skuespiller siden han var 10 år, fortalte han til Se og Hør.

Saken ble opprinnelig publisert på seher.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!