«Jakten»-bonde havnet i alvorlig bilulykke - nå vil han finne kjærligheten på tv

- Litt rusten når det kommer til å sjekke damer.

PÅMELDT AV NEVØEN: Ole Kasper Næss (42) ble overrasket da TV 2 ringte ham og fortalte at han skulle få bli med i «Jakten på kjærligheten». Her sammen med programleder Katarina Flatland. Foto: Espen Solli / TV 2
PÅMELDT AV NEVØEN: Ole Kasper Næss (42) ble overrasket da TV 2 ringte ham og fortalte at han skulle få bli med i «Jakten på kjærligheten». Her sammen med programleder Katarina Flatland. Foto: Espen Solli / TV 2Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at en av bøndene i den kommende sesongen av «Jakten på kjærligheten» hadde trukket seg fra programmet.

Det var odalsbonden Peder Trøften (28) som bestemte seg for å forlate serien, der årsaken er at det har dukket opp følelser mellom ham og gamlekjæresten.

De siste dagene har TV 2 dermed måtte jobbe for å finne en erstatter, og i dag ble det altså klart at det er Ole Kasper Næss (42), som blir Trøftens stedfortreder. 

- Jeg føler meg ikke som en erstatter. Nå er jeg bare spent på hva som kommer, sier Næss til Dagbladet.

- Trodde det var tulletelefon Næss kommer fra Løken i Akershus, hvor han driver gård med hjortefarm og korndyrking. Forutenom gårdsarbeid, jobber 42-åringen også som ambulansesjåfør. 

- Grunnen til at jeg ønsket å bli ambulansesjåfør, var fordi jeg selv ble utsatt for en ulykke for flere år siden, hvor jeg skadet meg ganske stygt.

- Det var en kollisjon med tre biler, som førte til brudd i nesa, at jeg fikk hjernerystelse, og at jeg ble slått både gul og blå. Jeg husker at jeg følte meg ganske hjelpesløs, men da ambulansepersonellet kom så var de så profesjonell og god at jeg fikk en utrolig positiv opplevelse. Da fikk jeg selv lyst å gi andre den samme følelsen av trygghet, sier han.

Hadde samboer i 17 år Tidligere har Næss vært sammen med en kvinne over mange år. Kjærligheten tok imidlertid slutt for litt over to år siden, og han forklarer nå at han er spent på hva framtida kan bringe.

- Jeg har jo hatt samboer i 17 år, så jeg er kanskje litt rusten når det kommer til å sjekke damer. Jeg føler meg likevel svært klar for denne utfordringen.  

På tross av å være en opptatt mann, med mange jern i ilden, forklarer Næss at han likevel har tid til en kjæreste.   

- Da jeg fikk telefonen om at jeg skulle være en av de seks bøndene, så ble jeg veldig overrasket. Det er jo en stor avgjørelse å takke ja, ettersom dette er et ganske fremmed territorium for meg. Det er både skummelt og spennende på samme tid.

- Hvorfor meldte du deg på «Jakten»? 

- Det var det faktisk ikke jeg som gjorde, men nevøen min. Han mente at det var på tide at onkel fant kjærligheten. Så da TV 2 ringte første gang trodde jeg det var en tulletelefon, sier han lattermildt. 

- Håper på mange brev Bonden har ingen barn fra tidligere av, men avviser ikke muligheter for dette i framtida. 

- Det er jo vanskelig å få barn alene da, sier han og ler.

- Men jeg håper jeg får nok brev til å bli med videre i prosessen, legger han til. 

Leter etter en positiv jente Næss beskriver seg selv som et friluftsmenneske, og at han er glad i å jakte, og gå turer i skauen på fritida. Han er også opptatt av å reise, og se nye plasser, samt at han bruker mye tid sammen venner.

Selv leter han etter en positiv og blid jente, med fin utstråling.

- For meg handler det mye om kjemi, og at den må stemme. Det hadde heller ikke vært negativt å finne en jente som var god til å lage mat. Jeg kan i så fall stå for gode råvarer. 

I år har det vært rekordstor søkermasse fra bønder som vil finne kjærligheten. Rett over 17. mai vil TV 2 sende også en episode hvor seerne kan bli bedre kjent med de ulike bøndene. 

- Ole Kasper var en av favorittene til redaksjonen når vi skulle velge ut årets bønder, men han var ikke helt klar for dette selv. Når han nå fikk sjansen igjen sa han heldigvis ja og vi er veldig fornøyd med det. Han er en real og hyggelig kar og passer godt sammen med de øvrige bøndene som er valgt ut til å være med i høstens sesong av «Jakten på kjærligheten», sier Unn Grethe Berge som er pressekontakt for «Jakten på kjærligheten» i TV 2.