«Jakten»-dramaet fortsetter: Avviser frieren mens de andre drar på partur

«Jakten»-bonden Rolf drar hjem til Kristin for å gi henne den tunge beskjeden.

IKKE HYGGELIG: I mandagens «Jakten»-episode forteller Rolf Gjølstad at han ikke ønsker å fortsette å treffe Kristin Erichsen. Foto: TV 2
IKKE HYGGELIG: I mandagens «Jakten»-episode forteller Rolf Gjølstad at han ikke ønsker å fortsette å treffe Kristin Erichsen. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forrige uke var seerne vitne til at stemningen surnet mellom «Jakten»-bonden Rolf Gjølstad (63) og frier Kristin Erichsen, etter at førstnevnte fortalte at han ikke var hodestups forelsket.

I episoden fortalte kornbonden fra Vestby i Akershus at han trengte tid til å tenke, og han ba sin siste frier om å være litt tålmodig med ham.

Og i ukas episode av «Jakten på kjærligheten» ble det tydelig at Gjølstad hadde tenkt ferdig.

De tre andre «Jakten»-parene drar på romantiske parturer til henholdsvis Valencia, Porto og Aberdeen, mens Gjølstad heller drar hjem til Erichsen i Oslo. Der venter en lite hyggelig samtale.

VEMODIG: «Jakten»-bonden Rolf drar hjem til frier Kristin for å avvise henne, i stedet for å ta henne med på utenlandstur. Foto: TV 2
VEMODIG: «Jakten»-bonden Rolf drar hjem til frier Kristin for å avvise henne, i stedet for å ta henne med på utenlandstur. Foto: TV 2 Vis mer

63-åringen sier at han har kommet fram til at han ikke er helt der han burde være følelsesmessig, og at han ikke tror han kommer dit heller. Dermed avviser han sin siste gjenværende frier i «Jakten på kjærligheten».

- Jeg er sikkert skrudd sammen litt rart, men dessverre, sånn er jeg. Så jeg vil bare ønske deg lykke til videre, og håper at du finner en som det er litt mer tak i enn det er i meg, og som du kan ha det bra sammen med. For det fortjener du, absolutt, sier han til Erichsen.

- Håpet det ikke skulle bli sånn

Frier Erichsen, som tidligere har omtalt Gjølstad som «drømmemannen», legger ikke skjul på at tv-bondens kontante avvisning kommer bardus på henne.

OVERRASKET: Beatrice Fjell overrasker når hun velger å sende hjem frier Marius Duestøl tidligere enn planlagt. Video: TV 2 Vis mer

- Det var jo egentlig bare ganske overraskende. Jeg håpet på at det ikke skulle bli sånn, jeg håpet at du egentlig bare trengte mer tid. Men det er jo en ærlig sak, sier hun i episoden.

Etter besøket hjemme hos Erichsen er duoens felles «Jakten»-eventyr altså brått over. Mens de tre bøndene Erik Grytnes (38), Beatrice Fjell (24) og Ingvar Alstad (31) koser seg med frierne sine i utlandet, kjører Rolf Gjølstad hjem til Akershus alene.

SKUFFET: Frier Kristin Erichsen sier at hun ble overrasket over tv-bondens valg om å ikke fortsette å møte henne. Foto: TV 2
SKUFFET: Frier Kristin Erichsen sier at hun ble overrasket over tv-bondens valg om å ikke fortsette å møte henne. Foto: TV 2 Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer 63-åringen hvordan han kom til beslutningen om å avslutte relasjonen med Erichsen.

- Jeg måtte granske sjel og hjerte og nyrer og det som var, for å se om dette var riktig: «Er dette noe jeg synes er veldig bra nå, eller tror jeg at det kan bli noe videre?», sier han, og legger til:

- Og når jeg ikke fant at noen av de faktorene stemte, da var det egentlig sånn at jeg … Ikke kasta inn håndkleet, men jeg var ærlig på det og sa at «nei, dessverre, jeg har ikke det som skal til. Det er ikke der, og det kommer ikke til å komme heller». Og da ble vi jo bare … Vi skiltes som venner, kan du si, og vi hadde en prat om det og fikk en slags avslutning.

TOK FARVEL: Rolf måtte spørre frier Kristin om å få en klem før han reiste hjem til Akershus. Foto: TV 2
TOK FARVEL: Rolf måtte spørre frier Kristin om å få en klem før han reiste hjem til Akershus. Foto: TV 2 Vis mer

- Angrer ikke

Da Rolf Gjølstad skulle fatte sitt siste friervalg i gårdsuka hjemme på gården sin, sto han mellom frierne Kristin Erichsen og Anne Marie Smeland.

Selv om han syntes begge var «veldig ålreite», og selv om det ikke var full klaff med henne, angrer han ikke på valget sitt.

- Jeg visste hvem av dem jeg ville ende opp med, og jeg angra ikke. Og jeg har ikke angra et sekund etterpå heller. Sånn er jeg vel egentlig bare. Livet går videre, og det klaffa ikke nå, sier bonden til Dagbladet.

- Vanskelig og tungt

Overfor Dagbladet forteller Erichsen at hun synes det ikke var spesielt gøy å bli sendt hjem av bonden. Hun hadde forberedt seg godt, men sier likevel at det var tungt at han valgte som han gjorde.

- De dagene jeg ventet på Rolf sin beslutning var vanskelige og tunge. Jeg syns vi hadde hatt to flotte dager sammen, og jeg ble usikker på hvor mye han tvilte, forteller frieren og fortsetter:

- Da han kom tilbake for å fortelle hva han hadde bestemt seg for, hadde jeg mentalt forberedt meg på at det kunne slå begge veier. Jeg håpet selvfølgelig på at han ville gi det en sjanse, men var også beredt på at han ikke turte å satse, sier Erichsen.

UTVALGT: Beatrice Fjell (24) er en av fire bønder som får lete etter kjærligheten på TV i «Jakten på kjærligheten». Her får hun beskjeden fra programleder Katarina Flatland, etter å ha mottatt bunken med frierbrev. Video: TV 2 Vis mer

Frieren beskriver utfallet som «synd», og legger til at bonden hadde mye å drive med. Hun kan derimot avsløre at hun i dag har det fint, men at hun fortsatt tror det kunne fungert med Gjølstad.

- Jeg tror nok at jeg på sikt ikke ville hatt det helt bra med en mann som har vanskeligheter med følelser. Men jeg tror også det hadde gått seg til etter hvert som man ble trygge på hverandre. Et par skal jo være en ressurs for hverandre. Gi support og ville det beste for hverandre. Det må være utgangspunktet for ethvert forhold, avslører hun og legger til at hun ikke har gitt opp jakten på kjærligheten.

- Jeg er fortsatt singel, men er sikker på at drømmemannen er der ute et sted, forklarer hun.

Hvordan det går med «Jakten»-Rolf i dag, får du vite mer om i sesongavslutningen av «Jakten på kjærligheten» neste mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer