«Jakten på kjærligheten»:

«Jakten»-frierne inngikk hemmelig kysseavtale: - Han sier én ting og gjør en annen ting

«Jakten»-bonde Ingvar Alstad var ikke klar over friernes plan.

TREKANTDRAMA: I kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» kysser bonde Ingvar Alstad begge sine gjenværende friere. I forkant hadde imidlertid jentene inngått en hemmelig avtale, som han ikke var klar over. Foto: TV 2
TREKANTDRAMA: I kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» kysser bonde Ingvar Alstad begge sine gjenværende friere. I forkant hadde imidlertid jentene inngått en hemmelig avtale, som han ikke var klar over. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mandagens episode av «Jakten på kjærligheten» inviterer bonden Ingvar Alstad (31) sine to gjenværende friere på hver sin romantiske date.

Først ut er Trine Merethe Sverkmo, hvor Alstad tar med seg 24-åringen ut i naturen, der de spiser ost, kjeks og spekemat. Der blir det også rom for duoens aller første kyss.

- Vi var jo bare to stykker igjen, og jeg begynte jo å få følelser for Ingvar. Og jeg hadde jo tenkt på at jeg hadde lyst til å kysse ham. Vi hadde hatt en veldig fin date og ... når vi kyssa på den daten, så føltes det veldig bra, sier Sverkmo til Dagbladet.

KONKURRANSEN TILSPISSER SEG: Trine Merethe Sverkmo og Ingvar Alstad kysser hverandre i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2
KONKURRANSEN TILSPISSER SEG: Trine Merethe Sverkmo og Ingvar Alstad kysser hverandre i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2 Vis mer

- Var kysset like bra som du hadde forestilt deg?

- Tjaa ... Han var kanskje ikke like «på» som jeg hadde håpet, da. Det var snakk om det hele uka, at han holdt litt tilbake. Jeg hadde håpet at han skulle ta litt mer initiativ da han hadde meg alene på en date. Det virket som om han hadde lyst til å kysse meg, men jeg måtte jobbe litt for det, sier hun lattermildt.

- Rettferdig å si fra

Det er imidlertid ikke bare Sverkmo som får kysse Alstad i kveldens episode.

Saken fortsetter under:

ROMANTISK: Ingvar Alstad og Hanne Molde spiste middag på et hotell, da de var på date. Foto: TV 2
ROMANTISK: Ingvar Alstad og Hanne Molde spiste middag på et hotell, da de var på date. Foto: TV 2 Vis mer

Seinere samme dag var det nemlig duket for date nummer to, hvor han tok med seg Hanne Molde (27) på middag på et hotell med en svært idyllisk beliggenhet.

Etter maten beveger duoen seg ned ved vannet, hvor de i romantiske omgivelser deler sitt første kyss.

- Det var veldig koselig, det, sier Molde til Dagbladet.

KYSS NUMMER TO: Hanne Molde og Ingvar Alstad kysser også i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Da oppstår det et lite trekantdrama. Foto: TV 2
KYSS NUMMER TO: Hanne Molde og Ingvar Alstad kysser også i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Da oppstår det et lite trekantdrama. Foto: TV 2 Vis mer

Dette fører imidlertid til et aldri så lite trekantdrama. I forkant av de to datene hadde nemlig frierne inngått en hemmelig avtale.

- Hanne og jeg hadde snakket om at det var rettferdig å si ifra til hverandre om han for eksempel kysset en av oss, for å bli så lite såret som mulig. Så vi snakket om det etter at begge hadde vært på date med Ingvar, sier Sverkmo som var på den første daten.

- Skuffa

I episoden forklarer 24-åringen at Ingvar hadde gitt uttrykk for at han ikke ville gi noen falske forhåpninger. Sverkmo hadde dermed et håp om at han ville unngå å kysse dem begge.

HEMMELIG AVTALE: Trine Merethe Sverkmo (bildet) og Hanne Molde var i forkant av sine dater med Ingvar Alstad blitt enige om å fortelle hverandre, dersom det ble kyssing. Foto: TV 2
HEMMELIG AVTALE: Trine Merethe Sverkmo (bildet) og Hanne Molde var i forkant av sine dater med Ingvar Alstad blitt enige om å fortelle hverandre, dersom det ble kyssing. Foto: TV 2 Vis mer

- Han holdt litt tilbake på gårdsuka, vi følte at vi ikke fikk så mye bekreftelse. Da forklarte han at han ikke ville gi noen falske forhåpninger, at han var blitt såret tidligere og at han ikke ville gjøre det mot oss. Så jeg tenkte jo at det var å gi falske forhåpninger å kysse begge frierne etter å ha snakket om alt det der. Man prøver jo å analysere det han sier og gjør, for å tenke seg hva utfallet blir, sier Sverkmo til Dagbladet og fortsetter:

- Vi var på date først, så da han valgte å kysse meg tok jeg det som et tegn på at han likte meg. Jeg håpet at han skulle begynne å gi meg litt flere tegn på at han likte meg, så jeg ble veldig glad. Men da Hanne sa at det samme skjedde med henne, så blir man jo litt skuffa, når han har sagt at han ikke vil gi falske forhåpninger.

- Jeg reagerte

Samtidig understreker Sverkmo at hun har forståelse for at Alstad «må kjenne litt på situasjonen og følelsene han får».

- Da er jo det å kysse en naturlig del av det. Men jeg reagerte på det siden han hadde sagt det han hadde sagt, da.

På tross av følelsene hun satt igjen med, mener Sverkmo at det ikke ble naturlig å konfrontere Alstad med situasjonen.

- Nei, det var ikke naturlig å gjøre det. Det var jo hans valg, og så får man heller tenke det man vil om at han sier én ting og gjør en annen ting.

GOD STEMNING: Jakten-frierne får seg en overraskelse da de inviteres til boblebadet av bonden Ingvar i «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Ble du såret?

- Nei, jeg ble ikke såret. Men man føler at man har fått noe fra ham, som kanskje kan si noe om hvordan valget blir. Men når han kysser den andre frieren også, så faller man tilbake til utgangspunktet igjen. Da tenker man at det ikke var noe i det han gjorde likevel. Så det var jo litt kjipt, man blir jo usikker igjen.

- Var like langt

Overfor Dagbladet utdyper Molde årsaken til at hun og Sverkmo inngikk avtalen.

- Vi hadde avtalt at vi skulle si det til hverandre hvis han kysset noen av oss, siden han var så vanskelig å lese. Vi tenkte at det ville gjøre at den han ikke kysset kunne være litt forberedt på det som kom til å skje under friervalget. Men så kysset han jo begge, så da var vi like langt.

- Trine sier at hun reagerte litt på at Ingvar kysset dere begge, siden han hadde vært så opptatt av å ikke folk falske forhåpninger. Hvordan er ditt syn?

- LITT SÅRET: Hanne Molde forklarer at hun ikke hadde forventet at Alstad skulle kysse både henne og Sverkmo. Foto: TV 2
- LITT SÅRET: Hanne Molde forklarer at hun ikke hadde forventet at Alstad skulle kysse både henne og Sverkmo. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg fikk litt å tenke på etter at Trine og jeg hadde snakket sammen den kvelden, og fortalt hverandre at han hadde kysset oss begge på datene våre. For jeg hadde ikke trodd at han skulle gjøre det. Jeg ble kanskje litt såret og lei meg. Jeg sov ikke så mye den natta, for å si det sånn. Men det var også fordi det skulle være et valg dagen etter.

Visste ikke om avtalen

I likhet med Sverkmo, valgte heller ikke Molde å konfrontere Alstad med følelsene sine.

- Nei, jeg gjorde ikke det. Hele situasjonen gjorde meg veldig usikker, og jeg var nok litt redd for å bli såret.

Overfor Dagbladet forklarer Alstad at han ikke var klar over at frierne hadde inngått den hemmelige avtalen.

- Nei, den har jeg ikke hørt noe om. Det var jeg ikke klar over, nei, he he.

TV-bonden understreker samtidig at det aldri var hans intensjon å såre noen.

- Det er jo aldri artig å såre folk. Man peiler inn etter hvert hvem man ønsker å bli bedre kjent med, selv om det var fire flotte utgangspunkt, da. Man kjenner jo på det som foregår hele tida, og man føler etter hvert noe mer for noen, sier han.

- Kyssa begge to

Det er ingen tvil om at konkurransen tilspisser seg. Ifølge Alstad var det dermed viktig å «virkelig kjenne etter» med tanke på at han nå bare sitter igjen med to friere.

- Jeg har jo prøvd å være ganske balansert, i forhold til det å ikke gi for mye. Men det er ikke noe artig om noen tar det på feil måte, heller. Man kan si at jeg ga falske forhåpninger i og med at jeg kyssa begge to. Men man får jo noen følelse når det skjer, og det er viktig for å være sikker på det valget man skal ta.

Alstad erkjenner likevel at han «gikk litt utenfor det han hadde lovet seg selv».

- Det var en del av den prosessen og den bobla man er i. Noen tenker at «Jakten» er en luksus, at man bare kan velge og vrake, men så enkelt er det ikke. Det er mennesker det handler om, og man må tenke og føle godt etter. Og man får jo noen følelser når man kysser noen, det er en viktig del av det å skulle ta det valget om å satse på noen, mener han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer