James Bond:

«James Bond»-stjerne er død

Clifton James ble 96 år gammel. 

DØD: Clifton James spilte sheriff i to av de mest kjente James Bond-filmene fra 1970-tallet. Her er han sammen med Roger Moore i «The Man with the Golden Gun» fra 1974. Foto: Mary Evans Picture, NTB Scanpix
DØD: Clifton James spilte sheriff i to av de mest kjente James Bond-filmene fra 1970-tallet. Her er han sammen med Roger Moore i «The Man with the Golden Gun» fra 1974. Foto: Mary Evans Picture, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det hersker liten tvil om at filmene om den britiske agenten James Bond, også kjent som 007, har preget mange gjennom tidenes løp - om så i bokform eller på lerretet.

Roger Moore er en av skuespillerne mange husker i rollen, som i sju filmer portretterte den britiske agenten. Totalt seks skuespillere har siden 1960-tallet vært å se som Bond. Et hav av andre karakterer har også blitt introdusert i filmene. Blant dem finner vi Sheriff J. W. Pepper, som ble spilt av amerikanske Clifton James.

Spilte sheriff

Nå har skuespilleren gått bort, 96 år gammel. Han døde hjemme hos et familiemedlem som følge av komplikasjoner ved diabetesen. Det bekrefter dattera hans overfor Fox News.

James spilte i Bond-filmene «Live and Let Die» fra 1973 og «The Man with the Golden Gun» fra 1974.

Dette er to av de filmene som kanskje huskes best blant fansen. Karakteren hans var høylytt og tidvis dumdristig, og ble hovedsaklig brukt for å få litt humor inn i filmene.

Kontrasten var stor mellom Bond, en britisk gentleman, og den smålig vulgære sheriffen fra de amerikanske sørstatene. Ifølge Fox likte publikum karakteren såpass mye at han ble skrevet inn i 1974-filmen. I en scene, som ble spilt inn i Thailand, ble James dyttet i vannet av en babyelefant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer