Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jan Eggum:

Jan Eggum har funnet lykken med 27 år yngre kvinne

Kjærligheten blomstrer for den folkekjære artisten.

FÅTT SEG KJÆRESTE: Artist Jan Eggum bekrefter at han ikke er singel lenger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅTT SEG KJÆRESTE: Artist Jan Eggum bekrefter at han ikke er singel lenger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det er fire år siden artistene Jan Eggum (66) og Kaia Huuse (44) bekreftet at de hadde gått hver til sitt etter 18 år sammen.

Nå avslører Eggum overfor Se og Hør at han har funnet kjærligheten på ny, og at hans utkårede er den 27 år yngre sykepleieren Trine Severinsen (39).

Duoen legger ikke skjul på at de fra dag én har vært bevisst på den høye aldersforskjellen, men at de har kommet fram til at det fungerer helt fint.

RØPER NY KJÆRESTE: I den nye utgaven av Se og Hør forteller Jan Eggum og hans nye kjæresten om hvordan de møttes. Foto: Faksimile
RØPER NY KJÆRESTE: I den nye utgaven av Se og Hør forteller Jan Eggum og hans nye kjæresten om hvordan de møttes. Foto: Faksimile Vis mer

Det var rett før jul i 2015 at paret for alvor fant tonen, etter å ha kjent hverandre en liten stund.

Det var da 39-åringen besøkte den folkekjære artisten over en hel helg at de rakk å bli kjent med hverandre på en helt ny måte.

- (...) Da kom Trine på besøk til meg i Bergen og i løpet av den helgen og den neste perioden ble vi veldig godt kjent og knyttet til hverandre. Og fra da var vi sammen omtrent hver eneste ledig stund, forteller 66-åringen til Se og Hør.

Siden den gang har de to tilbragt mye tid sammen, og beskriver forholdet som bra.

Beholdt leiligheten etter bruddet

Eggum, for øvrig kjent for låter som «Ta meg med» og «Mor jeg vil tilbake», og hans nye kjæreste har barn fra tidligere. Artisten har på sin side barna Bastian (12) og Hennika (9) fra det tidligere forholdet med Kaia Huuse.

Sistnevnte har uttalt til Dagbladet at eks-paret fremdeles samarbeider godt når det gjelder barna, og har beskrevet bruddet som «en lykkelig skilsmisse».

De var imidlertid aldri gift.

- Når jeg tenker på Jan, så tenker jeg at han er mannen i mitt liv. Han er far til mine barn. Men livet blir ikke alltid slik man kanskje håper på eller tror, sa hun i 2016.

VENNER ETTER BRUDDET: Kaia Huuse og Jan Eggum gikk hver til sitt for fire år siden. Her avbildet i 2013. Foto: NTB scanpix
VENNER ETTER BRUDDET: Kaia Huuse og Jan Eggum gikk hver til sitt for fire år siden. Her avbildet i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

For å unngå at barna måtte flytte fram og tilbake for å tilbringe tid med både mor og far, valgte de å beholde familiens leilighet på Frogner i Oslo. Dermed må heller foreldrene flytte inn og ut.

Dette mener Eggum, som har vært aktiv musiker siden midten av 70-tallet, at er den aller beste løsningen for familien.

- Jeg har jo turnert i 40 år, så det er ikke store overgangen. Og heldigvis er jeg og Kaia fortsatt gode venner. Vi gjør avtaler underveis slik at kabalen går opp. Det har gått bra i trekvart år, sønnen min på ni sier at «pappa, du har jo alltid vært borte cirka så mye», har han sagt til Dagbladet Pluss.

Ny norsk musikalfilm med låter av Jan Eggum og havdan Sivertsen, framført av Frank Kjosås, Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Haddy N'jie, Kjersti Elvik. Video: Monster Vis mer

Ingen stor forskjell

Også Huuse har gitt uttrykk for at barna ikke har gått gjennom en særlig stor forskjell etter bruddet.

- Det er ikke sånn at det plutselig står tre tallerkener på bordet i stedet for fire, de har ikke vokst opp i en såkalt kjernefamilie uansett. Hvis vi klarer å holde en god tone, så er nok de bedre rusta enn mange andre til å tåle en slik situasjon, har hun forklart.

Da paret gikk fra hverandre annonserte de selv bruddet i en pressemelding.

«Vi ønsker å fortelle at vi ikke lenger er kjærester. Vi er fortsatt gode venner og vil treffes hver uke både på jobb og privat», skrev paret.

De var kjærester i hele 18 år før de gikk hver til sitt.

- Jeg har lite til overs for ekteskap. Ordene «til døden skiller oss ad» syns jeg er forferdelige. Det blir som et tvangssamliv, sa Eggum til Dagbladet i 2011.

I august i fjor ble det kjent at Huuse har forlovet seg med den svenske musikerkjæresten Johan Persson (46).

Hun ble for øvrig nylig truet på livet av en utagerende mann i Oslo sentrum. Politiet ble raskt tilkalt, og mannen ble ført vekk fra stedet.