IKKE ØNSKET: Jan Thomas er ikke velkommen hos Stabæk-fansen. «Han mener sikkert at drakt er fy-fy. Snakker dessuten rart». skriver de. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
IKKE ØNSKET: Jan Thomas er ikke velkommen hos Stabæk-fansen. «Han mener sikkert at drakt er fy-fy. Snakker dessuten rart». skriver de. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Jan Thomas er uønsket på Stabæk-kamp

Og Erling Lae ville omkommet, ifølge Stabæk-fansen.

||| (Dagbladet) I siste utgave av magasinet «Alltid, Uansett» har Inferno-grupperingen hos Stabæk-fansen publisert en liste over personer de aldri vil se på tribunen.

Bladet selges ifølge Gaysir på klubbens hjemmekamper, på nett og på lokale puber.

Uønsket
Kjendiser som Jan Thomas, Erling Lae, Finn Schjøll, Jostein Pedersen og Arve Juritzen er ifølge lista alle erklært uønsket på Stabæks hjemmekamper av Stabæk-fansen.

Stabæk Inferno er en egen, liten gruppe på siden av Stabæk support som særlig har markert seg ved å innføre såkalt Tifo og pyroeffekter på tribunen.

- Lae er for tynn
Byrådsleder i Oslo, Erling Lae topper lista til Stabæk Inferno.

Lae ville ifølge Stabæk-fansen omkommet om han tok turen til Inferno-tribunen.

«Han er jo alt for tynn stakkar. Han ville kollapset og dødd under den første 10-9-8-7», skriver Stabæk-fansen om Lae.

Om Jan Thomas skriver de:

«Litt slitsomt å ha en person i nærheten som hele tiden skal kommentere antrekk. Mener sikkert dessuten at drakt er fy-fy og at skjerf rundt hodet ikke er in i år. Snakker dessuten rart.»

Sidestiller med pedofile
Videre heter det at "For noen år siden ble det distribuert lister med bilder av farlige menn rundt om i fotball-Norge. Stabæk Inferno har også liste! Derfor..:"

- Jeg kan ikke se annet enn at listen de referer til er en uoffisiell distribusjon av personopplysninger om en anmeldt pedofil som ble distribuert blant annet på Norway Cup i fjor, sier Anders Krystad i Norges Fotbalforbund (NFF) til Gaysir.

Denne lista inneholdt informasjon om pedofile, og sidestilles nå av Stabæk Inferno med kjente menn, flere av dem åpent homofile.

- Banal, dum og grisete
- Dette er det absolutte lavmål, sier Håkon Haugli i Arbeiderpartiets homonettverk til Gaysir.

- Denne listen til Stabæk Inferno er både banal og dum.

PÅ LISTA: Jan Thomas, Arve Juritzen og avdøde Jan Werner Danielsen (Merk: sistnevnte mener Stabæk-fansen at de gjerne skulle hatt på kamp. I motsetning til de andre) Faksimile: Stabæk Infernos fanzine.
PÅ LISTA: Jan Thomas, Arve Juritzen og avdøde Jan Werner Danielsen (Merk: sistnevnte mener Stabæk-fansen at de gjerne skulle hatt på kamp. I motsetning til de andre) Faksimile: Stabæk Infernos fanzine. Vis mer


- Sammensuriet av pershonhets og pedofili som innledningen viser til er rett og slett grisete, mener han.


- Sikkert ment humoristisk

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med Jan Thomas. Stylistens manager og også tidligere manager for Jan Werner Danielsen, Febe Rognestad, synes det er ok at noen skriver om Jan Werner så lenge det er pent.


- De må på en måte få lov til det så lenge det ikke er stygt formulert. Jeg tror kanskje denne lista er ment humoristisk og skrevet med et glimt i øyet, sier hun.


Stabæk tar avstand fra fansen Sportsdirektør i Stabæk, Lars Bohinen, sier til Dagbladet at han er kjent med skriveriene. Han vil imidlertid overlate til styreleder Ingebrigt Steen Jensen å gi en uttalelse.

- Jeg kan ikke si så mye mer enn at vi tar sterkt avstand fra slike ting. Men hva klubben skal foreta seg i dette konkrete tilfellet må nesten noen i den politiske ledelsen i klubben ta seg av, sier Bohinen.
Steen Jensen kjente i formiddag ikke til dette, men sier til Dagbaldet.no at Stabæk Inferno ikke er en del av Stabæk supporterklubb, men en frittstående klubb som «er bitte liten».

PÅ LISTA:  Erling lae, Stein Erik Hagen og Blomster-Finn. Faksimile: Stabæk Infernos fanzine.
PÅ LISTA: Erling lae, Stein Erik Hagen og Blomster-Finn. Faksimile: Stabæk Infernos fanzine. Vis mer

COVERET: På fanzinen som selges på Stabæk-kamper ifølge Gaysir.
COVERET: På fanzinen som selges på Stabæk-kamper ifølge Gaysir. Vis mer