Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jane Fonda (80) mener at sexlivet blir bedre med åra: - Vi vet hva vi trenger

Filmstjerna er ikke redd for å si hva hun tenker.

UNG TIL SINNS: 80 år gamle Jane Fonda forklarer hvorfor hun mener at sexlivet bedrer seg jo eldre man blir. Hun er for tiden aktuell i en film der hun spiller karakteren Vivian, en kvinne som foretrekker et forhold uten forpliktelser. Foto: NTB scanpix
UNG TIL SINNS: 80 år gamle Jane Fonda forklarer hvorfor hun mener at sexlivet bedrer seg jo eldre man blir. Hun er for tiden aktuell i en film der hun spiller karakteren Vivian, en kvinne som foretrekker et forhold uten forpliktelser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespiller Jane Fonda (80) har spilt i over 50 filmer i løpet av sin årelange karriere, der to av dem har gitt henne Oscar-statuetter. I tillegg er den 80 år gamle filmstjerna kjent for å si akkurat hva hun mener.

For tida er Fonda kinoaktuell med filmen «Book Club», der hun spiller rollen som Vivian, en kvinne som trives best i forhold uten forpliktelser.

I forbindelse med premieren har hun gjort et intervju med nettstedet News.com.au, der hun blant annet forteller om sitt eget sexliv.

I intervjuet påpeker 80-åringen at hennes intime opplevelser har bedret seg med åra, og hun har også en begrunnelse for dette:

- For kvinner blir det bedre fordi vi kjenner kroppene våre bedre. Vi vet hva vi trenger og hva vi liker, og er mindre redde for å be om det, sier hun, og legger til:

- Det er også bra at menn har en tendens til å bremse litt ned etter hvert som de blir eldre.

Fonda forklarer nemlig at det er en rekke faktorer som endrer seg jo eldre man blir.

- Man vil at belysningen skal endres. Lys er viktig. Vi pleier å tenne stearinlys og jeg har som regel med meg et rødt skjerf som jeg kan legge over lampa. Mørket er bra, forklarer hun.

SEXGALE DAMER: Stjernelag av Hollywood-veteraner møtes i bokklubb for å lese husmorporno. Video: Paramount Pictures Vis mer

- Stengt der nede

Selv om Fonda nå åpner seg om sexlivet sitt, er det bare noen måneder siden hun fortalte at hun føler seg for gammel til å ha samleie.

- Jeg er 80 år gammel. Det er stengt der nede, sa hun til Extra i mai, ifølge US Weekly.

I 2012, da hun var 74 år gammel, fortalte hun imidlertid at hun den gang var svært tilfreds med sitt intime liv.

Det var etter at hun møtte plateprodusenten Richard Perry (76), at seksuallivet hennes fikk en ny dimensjon, ifølge henne selv.

- Som 74-åring, har jeg aldri hatt et så tilfredsstillende sexliv. Jeg hadde så mange hemninger da jeg var ung, og ante ikke hva jeg virkelig brant for, sa hun den gang, ifølge US Weekly, og fortalte videre:

- Jeg har aldri kjent ekte intimitet med en mann før. Det var noe jeg hadde lyst til å oppleve før jeg døde, og det skjedde endelig med Richard. Jeg føler meg helt sikker sammen med ham. Når vi elsker, er det som om jeg kan se han, slik han var for 30 år siden.

BRUDD: Jane Fonda og plateprodusenten Richard Perry møttes for første gang i 2009. I fjor gikk de hver til sitt. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Jane Fonda og plateprodusenten Richard Perry møttes for første gang i 2009. I fjor gikk de hver til sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forholdet tok slutt

I januar i fjor tok forholdet mellom Fonda og Perry imidlertid slutt etter åtte år.

- Det er slutt, men vi er fremdeles veldig nære, bekreftet Perry til nettstedet PageSix.

Overfor nettstedet E! News forklarte han videre at de fremdeles tilbringer mye tid sammen etter bruddet.

- Jeg hater å si at et romantisk forhold er over. Vi er definitivt ekstremt gode venner. Vi gjør ting sammen. Vi bryr oss mye om hverandre, sa han den gang.

Fonda slo igjennom med filmen «Tall Story» i 1960. Siden den gang har hun spilt i andre storfilmer som «Barbarella», og ble på 80-tallet anerkjent treningskjendis, etter å ha utgitt hele 23 treningsvideoer, som solgte over 17 millioner eksemplarer.

80-åringen har vært gift tre ganger, med Roger Vadim, Tom Hayden og Ted Turner. Hun har tre voksne barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!