Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jane Fonda:

Jane Fonda (81) arrestert

Deltok i klimademonstrasjon i Washington D.C.

KLIMADEMONSTRASJON: Den 81 år gamle skuespillerlegenden Jane Fonda ble arrestert i Washington D.C, etter en ulovlig klimademonstrasjon. Vis mer

Skuespiller og fitness-guru Jane Fonda (81) er for mange kanskje best kjent for sine prestasjoner på filmlerretet og for sine ikoniske treningsvideoer på 1980-tallet.

Hun har også vært ivrig aktivist siden 1970-tallet, og den siste tida har hun engasjert seg for klimaet.

Fredag deltok 81-åringen i en klimademonstrasjon i USAs hovedstad Washington D.C, og da ble den verdensberømte stjerna arrestert på trappene utenfor Capitol Hill, der Kongressen holder til.

Det skriver Independent.

Det vites ikke om skuespilleren valgte å bli arrestert med viten og vilje for å få oppmerksomhet rundt klimasaken.

Fonda hadde allerede i forkant av demonstrasjonen annonsert på sin Twitter-konto at hun skulle delta i klimaprotesten. På en video fra hendelsen, kan man se den 81 år gamle stjerna bli ført bort fra trappene av politiet og ført i varetekt.

Klimademonstrasjonen ble arrangert av gruppa Oil Change International.

Engasjert i klimaet

Arrestasjonen av 81-åringen kommer kort tid etter at hun fortalte om sitt klimaengasjement til Washington Post. Fonda fortalte til avisa at hun kom til å protesterte hver fredag for miljøet. Da utelukket ikke mulighetene for arrestasjon.

- Jeg kommer til å ta kroppen min, som er ganske populær nå, på grunn av Netflix-serien «Grace and Frankie» og demonstrere hver fredag i Washington D.C, sa 80-åringen og fortsatte:

- Vi kommer til å engasjere oss i sivil ulydighet og bli arrestert hver fredag.

KLASSISKE KJOLER: Jane Fonda, Sofia Vergara og Jessica Biel var blant stjernene som dukket opp på den røde Emmy-løperen, og flere amerikanske medier mener de var blant kvinnene som vant kjolekrigen i år. Foto/Video: NTB Scanpix Vis mer

Fredagsdemonstrasjonene kalles «Fire Drill Fridays», og protestantene jobber for at verdens politiske ledere skal ta ansvar for den globale klimakrisen, skriver Independent.

Skuespilleren skal ifølge avisa ha blitt inspirert og engasjert av 16 år gamle svenske Greta Thunberg til å bry seg om klimaspørsmål.

Fonda var en av 16 demonstranter som ble arrestert for ulovlig demonstrasjon fredag, skriver USA Today.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media