DØD: Janne Tyldum har gått bort, 50 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Janne Tyldum er død

Filmprodusenten ble 50 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert

Filmprodusent Janne Tyldum har gått bort, 50 år gammel. Det skriver dattera hennes, Jeanette Tyldum, i et innlegg på Facebook. Hun er kjent med at Dagbladet omtaler innlegget.

«Nå forsøker vi å navigere oss gjennom alle kolliderende følelser, praktiske gjøremål og prøver å normalisere dagene. Setter likevel stor pris på alle varme tanker og ord vi har fått», skriver hun i innlegget.

Janne Tyldum var tidligere gift med den norske regissøren Morten Tyldum (52), men de var ikke lenger et par. I et intervju med Bergens Tidende fra februar, kom det fram at at regissøren har funnet lykken på ny med Porsche Thomas - som lager tv-programmer med veganer-fokus.

Janne Tyldum etterlater seg en sønn som hun har med Morten Tyldum, samt to døtre fra et tidligere forhold.

Regissørsuksess

Morten Tyldum er et stort navn i Hollywood, og har gjort stor suksess med en rekke store spillefilmer.

Han står blant annet bak «Passengers» og «The Imitation Game» - med store stjerner som Jennifer Lawrence (29), Chris Pratt (40) og Benedict Cumberbatch (43) i hovedrollene.

«The Imitation Game» ble i 2014 nominert til en Oscar.

I et intervju med Kamille fra 2015, fortalte ekteparet at også Janne var mye involvert i sistnevnte film. Blant annet var hun med på både castingprosess og manusutvikling.

NOMINASJONSDRYSS: Morten Tyldums «The Imitation Game» er nominert til åtte Oscar-priser - blant dem er de prestisjetunge kategoriene «beste film» og «beste regi». Video: NTB Scanpix / Reuters Vis mer

- Jeg er en visuell, konseptuell og idéskapende sparringspartner for Morten. Vi diskuterer alt fra casting til produksjonsdesign til fotograf, crew, cast. Beslutningene rundt alt dette deltar jeg på. Jeg har fått bruk for hver eneste forelesningstime og utdanning som jeg har tatt. Timer jeg gjerne ikke fattet hvordan jeg skulle bruke da jeg satt i salen. Det er rart hvordan livet legger seg til rette, sa hun den gang.

Etter sukesessen med «The Imitation Game» startet ekteparet selskapet Norse Code, som ble avviklet i fjor. Siden da har Tyldum startet selskapet Anonymous Content Nordic, som skal utvikle norsk og nordisk innhold for verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer