Jarle Andhøy gratulerer med brexit: - Et levende eksempel på at mannen i gata tenker nytt

Men han er for EØS.

- SYMBOLEFFEKT: Jarle Andhøy er glad for at Storbritannia har sagt ja til å forlate EU. - Det viser at det er på tide for Vesten å tenke nytt, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- SYMBOLEFFEKT: Jarle Andhøy er glad for at Storbritannia har sagt ja til å forlate EU. - Det viser at det er på tide for Vesten å tenke nytt, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eventyrer Jarle Andhøy feiret brexit i formiddag ved å legge ut et bilde på Instagram-kontoen til Berserk.

«Gratulerer Brexit! Piratene dyrker Sjølrådretten selv om forskriftene dyttes nedover hauet på oss. You never Walk alone - vi sees 8-9 juli på piratfest», skriver han, med referanse til Piratfestivalen i Tønsberg.

Han utdyper over telefon:

- Norge har vært utenfor EU lenge. Selvråderetten og muligheten til å regulere egne ressurser vært en vesentlig del av velferdsoppbyggingen i Norge. Men utfordringene i Europa – ekspanderingen av EU som har gått raskt og flyktningkrisen som rammer hele Europa – er store utfordringer EU ikke har evnet å løse. Derfor er det en sterk signaleffekt at England som tung EU-nasjon velger å gå ut. Det viser at det er på tide for Vesten å tenke nytt.

- Hva består det i , tenker du?

- Dette er jo komplekst. Men kort oppsummert har vestlig politikk i Midtøsten vært totalt feilslått, i Irak, Syria, Libya, Palestina og Afghanistan. Flyktningkrisen skyldes primært vestlig politikk og EUs utvidelse østover har foregått raskt. Ikke alle landene har vært like positive og deltagende i den prosessen. Engelske arbeidere har en del frustrasjon over store kostnader til østlig utvidelse, og sliter med problemer hjemme, som integreringspolitikk og å sikre pensjoner for egne borgere. Englands exit fra Europa et levende eksempel på at mannen i gata tenker nytt, prioriterer egne interesser og ikke har tillit til EUs maktsentrum Brussel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer