- Jeg aner ikke hvorfor jeg er med på dette

Susanne Wergeland er nervøs i forkant av realitydebuten.

(Dagbladet): - Jeg får litt pustebesvær innimellom.

TV 2-sportsankeret Susanne Wergeland (29) vet fortsatt ikke hvorfor hun takket ja til å delta i det kommende realityprogrammet «Mitt dansecrew».

Med Stian Blipp i spissen, skal hun og syv andre kjendiser - i samarbeid med hvert sitt dansecrew - konkurrere om å levere en best mulig danseopptreden live i studio hver uke.

- Skremmende Kjendisene vil bli stemt ut én etter en. Vinneren av programmet stikker til slutt av med en halv million kroner som går til dansecrewet.

- Jeg aner ikke hvorfor jeg er med på dette. Men det skal sies at jeg sliter litt med å takke nei til en morsom utfordring, så det ligger nok noe der, forteller hun til Dagbladet.

29-åringen fra Levanger i Nord-Trøndelag trives godt som ankerkvinne hos TV 2 i Bergen. At hun nå er i ferd med å tre ut av sin egen komfortsone er det liten tvil om, ifølge henne selv.

- Det er skremmende, og kan jo gå begge veier. Enten blir man hylla, eller så blir man rett og slett slakta. Som anker har man jo en litt stiv profil, så det blir sikkert rart for noen å se meg i en annen rolle. 

Når programmet sparkes i gang 9. januar, tar Wergeland permisjon fra jobben og flytter til Oslo. Beslutningen var hun ikke alene om å ta.

- Nei, sjefene mine syntes dette var en veldig god idé, og de har nok pushet meg til å bli med. Jeg var egentlig klar for å takke nei til dette, ler hun.

«Kan ikke hjelpe deg» Også Wergelands kjæreste, VG-journalisten Atle Jørstad, var med på å overtale TV 2-profilen.

- Han var gira på at jeg skulle bli med, og synes dette er kjempegøy, sier hun og fortsetter:

- Og pappa, som har vært treneren min i all idrett hele livet, han sa bare «denne gangen kan jeg ikke hjelpe deg».

- Hvordan går det med treninga?

- Det er langt fram ennå, vil holder på å lære koreografi nå. Det er mye vanskeligere enn jeg trodde, svarer hun.

Selv om det er en måned til programmet går på lufta, har Wergeland allerede en klar formening om hvem som kommer til å stikke av med førsteplassen.

- Jeg tror Thomas (Thomas «Fingern» Gullestad, journ.amn) kommer til å vinne hele dritten. Han er helt rå!

DANSEKLAR: Susanne Wergeland erkjenner at hun er i ferd med å tre ut av sin egen komfortsone. Her fra TV 2s årsfest i november. Foto: Stella Pictures
DANSEKLAR: Susanne Wergeland erkjenner at hun er i ferd med å tre ut av sin egen komfortsone. Her fra TV 2s årsfest i november. Foto: Stella Pictures Vis mer