Gessica Notaro:

- Jeg ba til Gud: «Ta gjerne utseendet mitt, men la meg i hvert fall få beholde synet»

I januar ble den italienske modellen og tidligere skjønnhetsdronning, Gessica Notaro (27), utsatt for et syreangrep.

FØR OG NÅ: Slik så den tidligere skjønnhetsdronningen, Gessica Notaro, ut før hun ble utsatt for et syreangrep tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FØR OG NÅ: Slik så den tidligere skjønnhetsdronningen, Gessica Notaro, ut før hun ble utsatt for et syreangrep tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå, kun tre måneder etter, står hun fram på internasjonal TV for å snakke om hva som skjedde med henne.

SYRESKADD: Gessica Notaro snakker ut om det fatale syreangrepet hun ble utsatt for tidligere i år. Foto: NTB Scanpix.
SYRESKADD: Gessica Notaro snakker ut om det fatale syreangrepet hun ble utsatt for tidligere i år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Selv hevder Notaro at det var hennes ekskjæreste som skal ha kastet bøtten med syre over ansiktet hennes.

I fjor sommer ble det slutt mellom den tidligere skjønnhetsdronninga og ekskjæresten, og mannen skal ha fått et besøksforbud etter at Notaro anmeldte ham for å ha forfulgt henne, skriver BBC.

Ekskjæresten skal imidlertid ha nektet skyld for syreangrepet og er ikke siktet i saken.

- Mens syren spiste bort ansiktet mitt, sto jeg på kne og ba, forteller Notaro til den populære talkshow-verten Maurizio Costanzo.

- Jeg ba til Gud: «Ta gjerne utseendet mitt, men la meg i hvert fall få beholde synet».

VISER FREM ANSIKTET: Selv om Gessica Notaro fikk beskjed om at hun kunne dekke til ansiktet om hun ville, valgte stjerna å vise frem skadene hun pådro seg under syreangrepet. Foto: NTB Scanpix.
VISER FREM ANSIKTET: Selv om Gessica Notaro fikk beskjed om at hun kunne dekke til ansiktet om hun ville, valgte stjerna å vise frem skadene hun pådro seg under syreangrepet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
DEKKET TIL: Den tidligere skjønnhetsdronninga dekket til ansiktet da hun entret scenen. Foto: NTB Scanpix.
DEKKET TIL: Den tidligere skjønnhetsdronninga dekket til ansiktet da hun entret scenen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vil vise frem skadene

Før sendinga hadde programlederen sagt at hun kunne beholde skjerfet på hvis hun ønsket det, men det ville imidlertid ikke Notaro.

Under programmet, som ble sendt torsdag kveld, tok nemlig den tidligere skjønnhetsdronninga av skjerfet som dekket til ansiktet.

Og bak forkledningen fikk seerne se ansiktet til 27-åringen. Med store sår og bandasjer, var stjerna ikke til å kjenne igjen.

Saken fortsetter under bildet:

ÅPNER OPP: Gessica Notaro forklarer til internasjonal TV hva som skjedde under den dramatiske kvelden i januar tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Gessica Notaro forklarer til internasjonal TV hva som skjedde under den dramatiske kvelden i januar tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil at dere skal se hva han gjorde mot meg. Dette er ikke kjærlighet, sa hun.

Ifølge BBC har Notaro vært gjennom flere operasjoner, inkludert en spesielt krevende synsoperasjon på det venstre øyet - som fortsatt er bandasjert.

Ifølge avisa La Stampa, skal 27-åringen ha blitt behandlet på sykehuset i Cesena i Italia, hvor legene var redde for at hun kunne miste synet etter angrepet.

Videre skriver avisa at hun også fikk skader på både hofta og på beina etter angrepet - som fant sted utenfor huset hennes.

Notaro lå totalt to måneder på sykehus, og er fremdeles i konstant smerte.

Vant Miss Romagna

I 2007 vant Notaro Miss Romagna - der hun er fra, og senere ble hun en finalist i «Miss Italy» konkurransen. Senere begynte den tidligere modellen å jobbe som sjøløve-trener.

Flere utsatt for syreangrep

Tidligere gikk ansiktet til den indiske Reshma Qurashi viralt da også hun, bare 19 år gammel, ble utsatt for et lignende angrep da svogeren hennes og kompisene kastet syre i annsiktet hennes.

STERK APPELL: 18 år gamle Reshma ble angrepet med syre i fjor. I håp om å få slutt på syreangrepene i India har hun gått sammen med veldedighetsorganisasjonen Make Love Not Scars og laget en gripende sminkevideo. Video: Make Love Not Scars Vis mer

Allerede da fikk Qurashi mye oppmerksomher for sin kamp mot en stopp av syresalg, men kort tid etter rettet søkelyset seg mot henne for helt andre grunner.

Qurashi ble nemlig New York Fashion Weeks nye stjerne da hun entret catwalken året etter.

Ei glemmer vi heller ikke Katie Piper da hun i 2008 ble utsatt for et syreangrep.

UTSATT FOR SYREANGREP: i 2008 ble Katie Piper også utsatt for et syreangrep av eks-kjæresten. Foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR SYREANGREP: i 2008 ble Katie Piper også utsatt for et syreangrep av eks-kjæresten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Modellen og programlederen Katie Piper (26) hadde alt - et flott liv, en blomstrende karriere og et vakkert ansikt. Men så endret alt seg.

En sjalu ekskjæreste orkestrerte et syreangrep som ødela ansiktet, halsen og luftrøret hennes.

To dager tidligere hadde Piper brutt med kjæresten Daniel Lynch, som svarte med å voldta og slå henne. Deretter leide han en mann til å skade og ødelegge ansiktet hennes, ifølge CNN.

Stefan Sylvestre ventet på Piper da hun kom ut av leiligheten sin i en travel gate i London, og kastet en kopp svovelsyre i ansiktet hennes før han løp fra åstedet.

Blind og ødelagt - Jeg kunne høre noen som skrek og skrek, og jeg ønsket at de sluttet å skrike. Så skjønte jeg at det var meg, sa Piper til Daily Mail etter angrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer