Eurovision:

- Jeg ble avhørt i mer enn 90 minutter på israelsk flyplass

Danseren Mona Berntsen forsvarer stuntet under Eurovision-finalen.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under Madonnas Eurovision-opptreden lørdag kveld ble det vist fram et palestinsk flagg under artistens siste låt «Future». Det er et stunt som er blitt omtalt over hele Europa de påfølgende timene.

I dag ble det kjent at det var den norske danseren Mona Berntsen (29) som bar det palestinske flagget på ryggen. Det bekreftet hennes manager Nassir Achour overfor Dagbladet.

På scenen kunne man se at danseren tok av seg en maske, før hun snudde seg og forlot scenen hånd i hånd med sin dansekollega, som på sin side bar det israelske flagget.

I et innlegg på Instagram takker Berntsen nå Madonna for at hun ga henne anledning til å bære det palestinske flagget foran millionvis av seere, og forteller hvordan timene har utspilt seg i etterkant av stuntet.

- Ble holdt igjen til avhør

- Timene etter gårsdagens show har vært intense, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle føle meg så overvåket som jeg har gjort, skriver hun i innlegget og fortsetter:

- Under sjekk-in på flyplassen ble passet mitt sendt rundt og jeg ble holdt igjen til avhør i mer enn 1,5 time. Jeg måtte fortelle hele min livshistorie, årsakene til at jeg har reist til arabiske land opp igjennom livet, mine religiøse tilknytninger, om familien min, vise detaljert hva jeg har gjort hver eneste dag under oppholdet og forklare nøyaktig hva jeg gjorde under oppholdet i Jerusalem for tre år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer