GLAMOURMODELL: Janis Maria Wilson var i Alanya på modell- og danseoppdrag da hun skal ha blitt overfalt på en klesbutikk. Foto: PRIVAT
GLAMOURMODELL: Janis Maria Wilson var i Alanya på modell- og danseoppdrag da hun skal ha blitt overfalt på en klesbutikk. Foto: PRIVATVis mer

- Jeg ble banket til blods på grunn av en ødelagt glidelås

«Charterfeber»-Janis i tyrkisk kjolekrangel.

||| (Dagbladet): Glamourmodellen og den tidligere «Charterfeber»-deltakeren Janis Maria Wilson (25) hevder at hun ble overfalt av en butikkeier og ekspeditrisen hans i den tyrkiske turistbyen Alanya ved 18.00-tiden lørdag ettermiddag.

Saken har også blitt omtalt i tyrkiske medier i dag under tittelen «Norsk toppmodell hevder å ha blitt angrepet i Alanya, hvor butikkeieren legger frem en helt annen versjon enn den Wilson forespeiler.

25-åringen fra Oslo har de siste månedene bodd i Alanya på grunn av flere modell- og danseoppdrag.

- Da jeg sto inne i prøverommet hørte jeg masse roping og skriking. Det var eieren og ekspeditrisen som ropte at jeg hadde ødelagt kjolen deres og at jeg måtte kjøpe den. Når sant skal sies visste jeg ikke om det var jeg som hadde ødelagt den, så jeg sa meg villig til å betale for den ødelagte kjolen, sier Janis Maria Wilson til Dagbladet.

- Men før jeg hadde fått gjort noen verdens ting, begynte damen å slå meg i ansiktet og klore meg på kroppen. Så slo eieren meg med knyttet neve midt i ansiktet. Jeg prøvde å forsvare meg, men mannen fortsatte å slå meg - i ansiktet og på kroppen. Jeg blødde fra kroppen og hadde blod på klærne.

Butikkeier med annen versjon Butikkeieren har blitt intervjuet av det tyrkiske nettstedet Dikkat Haber. Han forteller om et annet hendelsesforløp.

- Jeg har eid denne butikken i 20 år og aldri opplevd maken. Hun prøvde en kjole i butikken min som hun etterhvert fant ut at ikke passet. Hun kom så tilbake to dager senere sammen med moren sin. De gikk inn i prøverommet med fem forskjellige kjoler, men da de kom ut hadde de bare med seg fire, sier butikkeieren, som ikke er omtalt med navn, til den tyrkiske nettavia.

Butikkeieren skal så ha konfrontert Wilson og moren med at de hadde stjålet den femte kjolen.

BLÅVEIS: Slik så Janis ut etter det angivelige overfallet. Foto: PRIVAT
BLÅVEIS: Slik så Janis ut etter det angivelige overfallet. Foto: PRIVAT Vis mer

- De gikk så til angrep på meg. Jeg har ikke vært på jobb siden overfallet. Det klarer jeg ikke. Jeg har nå anmeldt saken, sier den tyrkiske butikkeieren.

Politiet i Alanya sier til Dikkat Haber at de skal etterforske saken nøye, men at de ikke kan kommentere saken på det nåværende tidspunktet.

Gul og blå Ifølge Wilson resulterte hendelsen med et blått øye, opphovnet ansikt, hjernerystelse og to sykehusbesøk - ett på lørdag og ett i dag.

- Da tilskuere som hadde sett opptrinnet ringte politiet, prøvde eieren seg først med at jeg hadde prøvd å stjele plagget. Men politiet trodde selvfølgelig ikke på ham. De så jo at jeg var banket opp, sier den tidligere «Charterfeber»- deltakeren.

Turen gikk så til hotellet, før hun dro til politistasjonen for å anmelde den tyrkiske butikkeieren og ekspeditrisen hans.

- Jeg måtte slappe litt av på hotellet før jeg klarte å gjøre noe. Så kom en politimann og hentet meg på hotellet og kjørte meg til politistasjonen.

- Virket greit Selv om hun har anmeldt saken, mener hun at det ikke har vært mye hjelp å få av tyrkisk politi, som hun har vært i kontakt med ved to anledninger.

- De har ikke hjulpet meg mye. De sa at butikkfolk var sure denne sesongen på grunn av lite omsetning i kassa. Det virket nesten som om det var greit. De måtte inn til avhør, men mer enn det tror jeg ikke politiet har tenkt å gjøre, forteller Janis.

Advokat- og ambassadehjelp Derfor vil glamourmodellen hyre inn en advokat som skal hjelpe henne med å gå til sak mot klesbutikkens eier.

- Jeg har også kontaktet den norske ambassaden i Ankara for hjelp. Jeg er sjokkert over at det skal være lov å drive på sånn - banke opp potensielle kunder, sier hun.

FERIEIDYLL: Janis Maria Wilson koste seg på ferie før det angivelige overfallet fant sted. Foto: PRIVAT
FERIEIDYLL: Janis Maria Wilson koste seg på ferie før det angivelige overfallet fant sted. Foto: PRIVAT Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med UD som ikke har mulighet til å orientere seg om saken før den norske ambassaden i Ankara åpner i morgen tidlig.

TYRKISK MEDIA: Janis Maria har blitt intervjuet av tyrkiske medier etter det angivelige overfallet. Her sammen med to tyrkiske journalister. Foto: PRIVAT
TYRKISK MEDIA: Janis Maria har blitt intervjuet av tyrkiske medier etter det angivelige overfallet. Her sammen med to tyrkiske journalister. Foto: PRIVAT Vis mer