Stian Blipp:

- Jeg ble deprimert

Åpner seg om tung tid.

ÅPENHJERTIG: I denne ukas «Lindmo» åpner Stian Blipp seg om egne utfordringer knyttet til mental helse. Foto: Prime Video
ÅPENHJERTIG: I denne ukas «Lindmo» åpner Stian Blipp seg om egne utfordringer knyttet til mental helse. Foto: Prime Video Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne ukas «Lindmo» som sendes på NRK, er det blant andre komiker og programleder Stian Blipp (32) som er gjest.

Med seg hadde han spillentusiastene Ida Horpestad og Andreas Hedemann. De alle var til stede i forbindelse med en livestream de hadde hatt for å samle inn penger til Mental Helse Ungdom.

I episoden legger ikke Blipp skjul på at mental helse er et tema som er viktig for ham, og forteller at han ikke har hatt «den beste barndommen». I alle år har han elsket å spille dataspill, noe som også ble en måte for han å flykte fra virkeligheten.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

- Et massivt panikkanfall

Det var først i sommer da Blipp var på ferie, at han forsto at det var noe som ikke stemte.

- Jeg merket at her er det mye følelser og tanker i hodet som ikke burde være der. Jeg ble deprimert. Skikkelig. Jeg visste ikke hvor det kom fra. Når jeg kom hjem fra ferie gikk jeg og trente, kom ut fra trening og gikk rett tilbake med et massivt panikkanfall, forteller han.

32-åringen innrømmer at han ikke skjønte hva som skjedde, men at det føltes som om han fikk et hjerteinfarkt.

- Selv når ambulansen kommer skal showgenet litt på. Jeg begynner å kødde litt med de som skal hente meg, men det går sånn halvveis greit. Men fra den dagen er kroppen og hodet fullstendig i ruiner. Fullstendig.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

Dårlig i en lang periode

I likhet med mange som sliter med mental helse, tok det også lang tid før Blipp sa det til noen. I alle år hadde han nemlig sett på seg selv som en person som verken blir deprimert eller får panikkangst.

Videre forteller komikeren at han raskt tok grep og begynte å gå til psykolog en gang i uka. Det var da han skjønte at han hadde vært dårlig over en lang periode, men at han ikke hadde forstått det selv.

På spørsmål fra programleder Anne Lindmo (52) om hva som utløste dette nå, svarer Blipp at det bunner seg i barndommen, men som han ikke vil snakke så mye om.

Blipp legger ikke skjul på at kona Jamina Blipp (31) og barna betyr mye for ham. Og det var etter at sønnen Bowie (1) hadde blitt noen måneder gammel, at han forsto hva han selv hadde vært gjennom som barn.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Stian Blipp for en kommentar, foreløpig uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer