Ashley Graham:

- Jeg ble dumpet fordi guttene fryktet at jeg skulle bli for tjukk

Sports Illustrated-modellen nektet å la seg knekke av  kroppskritikken. Nå vil hun inspirere andre jenter.

DELTE VONDE MINNER: Ashley Graham snakket om at hun ble utsatt for krass kroppskritikk i oppveksten under konferansen  Urban Arts Partnership i New York. Foto: NTB Scanpix
DELTE VONDE MINNER: Ashley Graham snakket om at hun ble utsatt for krass kroppskritikk i oppveksten under konferansen Urban Arts Partnership i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ashley Graham (29) skapte historie da hun i 2016 ble den første «plus size»-modellen til å pryde den prestisjefylte forsiden til badedraktutgaven av bladet Sports Illustrated.

Men før hun ble berømt, ble Graham utsatt for krass kroppskritikk av jevnaldrende gutter ifølge People.

Modellen, som også har blitt avbildet i blader som Vogue, Glamour og Elle, avslørte sin vonde historie under veldedighetsgallaen Urban Arts Partnership i New York torsdag.

- Ble dumpet på grunn av kroppen

- Jeg har hatt den smertefulle erfaringen med at gutter har dumpet meg, fordi de fryktet at jeg skulle bli for tjukk senere i livet, sa Ashley Graham ifølge People.

29-åringen håper nå at hennes gjennombrudd som supermodell skal få andre kvinner til å føle seg vel, uansett hva slags kropp de har.

- Jeg håper at med flere rollemodeller som sier at «ja, jeg har cellulitter, ikke bare på beina, men armene også», så kanskje den unge delen av Amerika vil bli annerledes.

Graham startet modellkarrieren allerede i 2001. Da signerte hun en kontrakt med Wilhelmina Models etter å ha deltatt i en konkurranse. To år seinere signerte hun med Ford Models, og gjorde mange forskjellige jobber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer