ADVARER: Tidligere modell Wenche Steen sier hun forteller om millionstriden for å advare andre mot ikke å ha skikkelige avtaler. Her er hun avbildet i 2003. Foto: Tor Arne Dalsnes/Dagbladet
ADVARER: Tidligere modell Wenche Steen sier hun forteller om millionstriden for å advare andre mot ikke å ha skikkelige avtaler. Her er hun avbildet i 2003. Foto: Tor Arne Dalsnes/DagbladetVis mer

- Jeg ble forsøkt framstilt som en blond golddigger

Eksmodell Wenche Steen (60) om millionkrangelen etter samlivsbruddet med Staff.

(Dagbladet): Wenche Steen (60) er for de fleste godt kjent som eksmodell, manneblad-redaktør og Frp's tidligere ansikt utad. Steen begynte modellkarrieren som 20-åring, og ga seg da hun ble 35 til fordel for en utdannelse som økonom.

Nå forteller Steen åpent om millionstriden hun havnet i etter samlivsbruddet med forretningsmannen Einar Andre Staff (52).

Fikk 50 000 i måneden De to ble et par i 2002, men gikk hver til sitt i 2005. I løpet av ekteskapet var Steen hjemmeværende med tre av Staffs barn, i tillegg til ett av sine egne.

Tilsammen fikk hun overført 1,57 millioner kroner av ektemannen i perioden ekteskapet varte, skriver avisa Dagens Næringsliv.

- Vi hadde en muntlig avtale om at jeg skulle få 50 000 kroner i måneden, blant annet som kompensasjon for tap av ordinære arbeidsinntekter, sier Steen til avisa.

Hun har etter modellkarrieren blant annet livnært seg som redaktør for blant annet Mann og Playboy, og jobber i tillegg som daglig leder og medeier i Hud og Hår Klinikken.

- Grovt urettmessig Ifølge DN var noen av overføringene mot slutten av ekteskapet mellom Steen og Staff oppført som lån. Likevel sier 60-åringen at hun fikk sjokk da millionregningen dukket opp.

- Jeg opplevde kravet om tilbakebetaling som grovt urettmessig. Etter innsatsen jeg la ned, ble jeg forsøkt framstilt som en blond golddigger, sier hun.

Tvisten havnet i tingretten hvor Staff vant. Men Steen fikk i lagmannsretten beholde 820 000 kroner, og Staffs anke til høyesterett ble forkastet.

Staff ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa.

- Jeg tror ikke Staff har behov for ytterligere kommunikasjon om eller med Wenche Steen. Staff har godtatt at en del låntakere ikke gjør opp for seg, sier hans advokat, Tor Hermansen.

Støttet Botox og Frp Wenche Steen har bodd utenlands store deler av sin karriere. I 1972 ble hun kåret til Miss Charming i Thailand i konkurranse med 33 andre kvinner. To år seinere ble hun Miss Europa.

LANSERTE PLAYBOY: Norske Playboy ble lansert i 1998. Her er den nye norske playmaten Christina Gjerdrum (f.v.) sammen med adm. redaktør Wenche Steen og Ingeborg Sørensen. Foto: Dagbladet
LANSERTE PLAYBOY: Norske Playboy ble lansert i 1998. Her er den nye norske playmaten Christina Gjerdrum (f.v.) sammen med adm. redaktør Wenche Steen og Ingeborg Sørensen. Foto: Dagbladet Vis mer

Likevel klarte trebarnsmora å gjøre seg bemerket da hun returnerte til Norge.

Hun var synlig i debatter om feminisme og silikonpupper, og var tidlig ute med å innrømme at hun tok Botox.

- Det lærte jeg av min første modellmamma: Du har ikke lov til å ikke ta vare på det du har fått utdelt. Alder er ingen unnskyldning for å bli feit. I dag er jeg litt sur, for jeg traff treneren min, og han sa jeg hadde gått opp. Men jeg har et naturlig forhold til mat, sa hun i et intervju med Dagbladet i 2003.

Det var samme år som hun prydet magasinet Fremskritt, Fremskrittspartiets medlemsavis, og slo et slag for Carl I. Hagen som statsminister.

- Han er dyktig, har troverdighet og presence, sa Steen til Dagbladet.

SKÅL: Wenche Steen skålte i 1997 med Playboy-sjef Christie Hefner etter at avtalen om en norsk utgave av Playboy var et faktum. Bladet levde bare i rundt ett år. Foto: Scott Olson/REUTERS/NTB Scanpix
SKÅL: Wenche Steen skålte i 1997 med Playboy-sjef Christie Hefner etter at avtalen om en norsk utgave av Playboy var et faktum. Bladet levde bare i rundt ett år. Foto: Scott Olson/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer