EPILEPSI: Melanie Griffith mener hun ble kvitt epilepsiplagene etter at hun skilte seg fra Antonio Banderas. Her er de to avbildet sammen i 2006, da de hadde vært gift i ti år. Foto: Splash News/ NTB scanpix
EPILEPSI: Melanie Griffith mener hun ble kvitt epilepsiplagene etter at hun skilte seg fra Antonio Banderas. Her er de to avbildet sammen i 2006, da de hadde vært gift i ti år. Foto: Splash News/ NTB scanpixVis mer

Melanie Griffith:

- Jeg ble kvitt epilepsien da jeg skilte meg

Filmstjerna Melanie Griffith er overbevist om at skilsmissen gjorde henne friskere.

(Dagbladet): Under en paneldiskusjon på «Women’s Brain Health Initiative» forrige uke avslørte den amerikanske Hollywood-stjerna Melanie Griffith (60) at hun i flere år har slitt med epilepsi.

De siste åra har anfallene imidlertid blitt betraktelig redusert da legene, etter flere år med utredning, endelig fant ut av hva de hyppige anfallene hennes skyldtes.

Men til tross for riktige medisiner, er hun overbevist om at plagene ble borte av helt andre grunner.

- Jeg har gått på medisiner i fire år nå, og jeg har ikke hatt et eneste anfall siden. Men jeg har også skilt meg, noe jeg tror er den største grunnen, fortalte hun i paneldiskusjonen, noe som fikk blant andre skuespiller Sharon Stone, Rufus Wainwright og Jamie Tisch til å bryte ut i latter, ifølge Fox News.

- De tok alle mulige tester av hjernen min, men de kunne ikke finne noe galt. Mange av anfallene skyldtes også stress, la Griffith til, og sa at hun er overbevist om at hun er mindre stressa nå som hun er singel.

Ble skilt etter 18 år

Det var i 2014 at TMZ kunne avsløre at stjerneparet Melanie Griffith og Antonio Banderas (57) skulle skilles, etter 18 år som mann og kone.

Ifølge nettstedet var det Griffith som leverte inn skilsmissepapirene den gang, og oppførte standardfrasen «uforenelige forskjeller» som grunn til bruddet.

Sammen fikk de to filmstjernene datteren Stella Banderas (22).

Tidligere har 60-åringen vært gift med «Miami Vice»-stjernen Don Johnson (67), som hun har skuespillerdatteren Dakota Johnson (28) sammen med.

Fra sitt fem år lange ekteskap med Steven Bauer (60) har hun også sønnen Alexander Bauer (32).

Selv om det er nærliggende å tro at Griffiths epilepsi-utsagn ble sagt med en god dose humor, kan det faktisk ligge en viss sannhet i utsagnet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk bør nemlig personer med epilepsi prøve å leve et mest mulig regelmessig liv og stabit liv, uten våkenetter, alkohol og fasteperioder.

Vil ikke se datterens film

I likhet med sine foreldre har altså Griffiths eldste datter, Dakota Johnson, fulgt skuespillerdrømmen, og gjort stor suksess på filmlerretet.

Med rollen som Anastasia Steele i filmatiseringen av kassasuksessen «Fifty Shades of Grey», fikk 28-åringen sitt store internasjonale gjennombrudd.

Faren hennes har imidlertid vært klokkeklar på at han ikke skal se noen av de to filmene som er laget, eller den tredje som kommer neste år.

- Dakota og jeg ble enige om dette tidlig. Jeg ønsket henne lykke til, men sa at det ikke var noe for meg. Hun forsto meg. Det finnes bilder en far ikke behøver å ha på netthinnen av sin datter, uttalte Don Johnson til Aftonbladet tidligere i år.

FIFTY SHADES: Dakota Johnsons foreldre, skuespillerne Don Johnson og Melanie Griffith, vil ikke se datteren i sexscener i «Fifty Shades»-filmene. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
FIFTY SHADES: Dakota Johnsons foreldre, skuespillerne Don Johnson og Melanie Griffith, vil ikke se datteren i sexscener i «Fifty Shades»-filmene. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

I et intervju med det australske nettstedet News.com i februar, fortalte Dakota Johson at både moren og faren hennes var imot at hun tok rollen som Anastasia i «Fifty Shades of Grey»-filmene.

RYAN-AIR: Jamie Dornan avslører hvordan han tuller med motspiller Dakota Johnson for å gjøre sex-scenene mindre kleine. The Graham Norton Show vises på BBC, fredager kl. 23:00 Video: BBC Vis mer Vis mer

De to skuespillerveteranene var ifølge nettstedet bekymret for eventuell kritikk mot datteren i forbindelse med den kontroversielle rollen. Dette fordi hun, ifølge foreldrene, er et følsomt menneske.

- Men de hadde ikke noe de skulle ha sagt da jeg valgte å ta rollen. Jeg er ganske sta. Jeg tror de hadde ønsket å se filmene som har ført meg dit jeg er i dag, men fordi det er ganske upassende, har de ikke sett dem, delte Johnson med nettstedet.