Kristen Stewart:

- Jeg ble oppfattet som en drittsekk

«Twilight»-stjerna forteller åpenhjertig om hvordan den tidlige berømmelsen påvirket henne.

SNAKKER UT: Skuespillerstjernen Kristen Stewart forteller i et nytt intervju om hvordan berømmelsen etter Twilight-filmene påvirket henne. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Skuespillerstjernen Kristen Stewart forteller i et nytt intervju om hvordan berømmelsen etter Twilight-filmene påvirket henne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske skuespilleren Kristen Stewart (29) er kanskje best kjent for sin rolle som Bella Swan i «Twilight»-filmene.

Som følge av at 29-åringen kapret en av hovedrollene i vampyrfilmene, fikk hun en enorm fanskare. Det hele eskalerte etter at det ble kjent at hun hadde funnet kjærligheten med skuespillerkollegaen Robert Pattinson (33), som spilte rollen som Edward Cullen i samme filmserie.

Ivrige fans fulgte med på paret med argusøyne, og privatlivet til Stewart ble hyppig gransket av mediene. Da forholdet deres tok slutt på en svært offentlig og dramatisk måte i 2013, ble det ikke akkurat noe mindre oppmerksomhet rundt den unge, populære skuespilleren.

POPULÆRT PAR: Kristen Stewart og Robert Pattinson fant hverandre under innspillingen av «Twilight»-filmene, der begge hadde hovedroller. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: Kristen Stewart og Robert Pattinson fant hverandre under innspillingen av «Twilight»-filmene, der begge hadde hovedroller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Føler alle misforsto

Oppfatningene av Kristen Stewart var delte da hun slo gjennom som skuespiller. Mens «Twilight»-fansen hyllet henne, var det andre som kritiserte henne for aldri å smile. Motviljen mot å omfavne rampelyset samt et dårlig humør var et hyppig samtaleemne om 29-åringen.

Etter å ha reflektert over denne epoken, innrømmer Stewart nå i et intervju med Vanity Fair at hun ble påvirket av at folk misforsto henne den gangen.

- Jeg tror jeg har vokst fra det, men tidligere pleide jeg å bli veldig frustrert over at jeg ikke frivillig søkte oppmerksomheten, og dermed framsto jeg som en drittsekk, forteller Stewart.

TWILIGHT: Kristen Stewart og Robert Pattinson sammen igjen - på lerretet. Vis mer

- Jeg er på ingen måte en rebell. Jeg er på ingen måte en som går mot strømmen. Jeg vil bare at folk skal like meg, legger «Twilight»-skuespilleren til.

Etter suksessen med vampyrfilmene og all oppmerksomheten som fulgte med, besluttet Stewart å fokusere på mindre, uavhengige filmer. Dette gjorde hun for å slippe unna alt presset som fulgte med å spille hovedrollen som karakteren Bella.

- Jeg fikk endelig en sjanse til å bli sett, ikke som en ting i en kjendisbesatt kultur som tenkte «Å, det er jenta fra «Twilight»», uttaler hun.

Kastet opp hver dag

Det liten tvil om at alt hysteriet rundt «Twilight»-filmene skapte et stort press rundt stjerna. I et tidligere intervju med britiske ELLE beskrev Stewart hvordan det var å være i sentrum av et så beundret filmkonsept. Dette innebar blant annet uutholdelige mengder med stress.

- Jeg hadde panikkanfall. Jeg pleide å kaste opp hver dag, og jeg hadde alltid vondt i magen. Jeg var en kontrollfrik, uttalte hun overfor ELLE den gang.

«TWILIGHT»: Etter at Kristen Stewart kapret rollen som Bella i «Twilight»-filmene fikk hun massiv oppmerksomhet. Her avbildet i den første filmen sammen med skuespillerkollega Robert Pattinson. Foto: NTB Scanpix
«TWILIGHT»: Etter at Kristen Stewart kapret rollen som Bella i «Twilight»-filmene fikk hun massiv oppmerksomhet. Her avbildet i den første filmen sammen med skuespillerkollega Robert Pattinson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 fortalte Kristen Stewart også åpenhjertig om hvordan den plutselige berømmelsen fikk henne til å lukke seg, og forbød henne fra å leve et fullverdig liv.

- Jeg ble brått veldig kjent i en alder av 17 år, og når du er på den alderen vet du ikke helt hvordan du skal samhandle med mer enn et par mennesker. Du prøver bare å finne ut av det. Hvem er jeg? Hvordan ser jeg ut? Kan jeg påvirke det? Bør jeg tenke over det? sa stjerna under filmfestivalen i Cannes den gang, ifølge US Magazine.

TOPPLØS: Kristen Stewart sier at hun mer enn gjerne stilte opp toppløs i den nye filmen On the Road. Vis mer

- Når andre stoler på deg, og samtalene dine blir eid av massene, og det ikke bare er deg eller dine nærmeste, får det deg til å starte en rar tankeprosess som er veldig unaturlig, fortsatte Stewart.

Videre påpekte hun den gang at hun fant en balanse ved å ignorere det som virket verdiløst og heller slippe inn de tingene som føles menneskelig, og at det ikke er ved å gjemme seg, men heller være ærlig.

Brøt tausheten

Som tidligere nevnt var det et turbulent brudd mellom Kristen Stewart og «Twilight»-kollegaen Robert Pattinson.

Forholdet deres gikk i grus etter at det ble kjent at Stewart hadde vært utro med den nesten 20 år eldre regissøren Rupert Sanders (48) - en affære som sendte sjokkbølger gjennom Hollywood og resten av verden.

I 2016 bestemte Stewart seg for å kommentere det mye omtalte forholdet til Pattinson i et intervju med T Magazine.

I intervjuet fortalte hun at pressen og fansen hadde så mange forventninger at forholdet mistet noe av gnisten.

- Folk ville at jeg og Rob skulle være sammen så intenst at forholdet vårt ble til en vare, fortalte hun og fortsatte:

- Det var ikke ekte mer. Og for min del var det ekkelt. Det handler ikke om at jeg vil gjemme hvem jeg er eller noe jeg gjør i livet, det handler om at jeg ikke vil være en del av en fortelling som eksisterer for underholdningsverdi.