- Jeg ble tilbudt rolle i «Sex og singelliv»

Skuespiller Liv Ullmann takket i sin tid nei til to store Hollywood-suksesser.

TAKKET NEI: Liv Ullmann avslører at hun takket nei til to store Hollywood-produksjoner for noen år tilbake. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAKKET NEI: Liv Ullmann avslører at hun takket nei til to store Hollywood-produksjoner for noen år tilbake. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Den norske skuespilleren Liv Ullmann (77) er for tida aktuell som regissør for teaterstykket «Fortrolige samtaler» på Nationaltheatret. 

I den anledning har den anerkjente stjerna blitt intervjuet av Anne Grosvold (65) i en serie der hun snakker med store kultur- og samfunnspersonligheter på Nationaltheatret.

Under intervjuet kommer 77-åringen med en rekke nye avsløringer, blant annet at hun for flere år tilbake ble tilbudt en rolle i den verdenskjente TV-serien «Sex og singelliv».

- Sa nei til Clooney Serien var en av verdens mest populære i sin sjanger gjennom seks sesonger og to spillefilmer.

- Jeg sa nei til «Sex og singelliv». Det var mot slutten i en av de siste episodene med skuespiller Mikhail Baryshnikov at jeg ble tilbudt en rolle. Han hadde vært gift før, og Sarah Jessica Parkers rollefigur skulle reise til Paris for å treffe denne kvinnen. Det er tull. Hun reiser til Paris også finner hun liksom meg, sier skuespilleren og ler.

Videre avslører Ullmann at hun også ble tilbudt en rolle i den populære filmen «Ocean's Eleven» med George Clooney (54), Brad Pitt (52) og Julia Roberts (48) i hovedrollene.

Hun forteller at hun ble tilbudt rollen som Clooneys elskerinne i filmen. 

- Jeg forsto ikke da at den var så fin og flott. I manuskriptet sto det at George Clooney skulle si om meg: «Jeg har hatt en natt med henne, hun kommer jeg aldri til å glemme», sier hun og fortetter:

- Du kan tenke deg da, når jeg går av flyet og de ser meg i virkeligheten... Dette sa jeg også nei til for å spare min egen forfengelighet, forteller hun.

Lang karriere Ifølge NRK har Ullmann nylig annonsert at hun takker for seg med «Fortrolige samtaler», etter 60 år i film- og teaterbransjen. 

Hun har imidlertid en legendarisk karriere bak seg - både her i landet og internasjonalt. Hun er den eneste norske skuespilleren som har vært nominert til Oscar.

Hun ble nominert i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» for de to filmene «Utvandrerne» fra 1971 og «Ansikt til ansikt» fra 1977.

Hun har også vært nominert til fem Golden Globe-priser for sine skuespillerprestasjoner. Saken ble opprinnelig publisert på Se og hør Les her.