Emilie Voe Nereng og Michael Hansson:

- Jeg ble veldig selvopptatt

Emilie Voe Nereng og Michael Hansson har helt forskjellige opplevelser rundt å vokse opp i rampelyset.

VENTET HJEMME: Michael Hansson ventet hjemme mens Emilie Nereng levde 1924-livet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
VENTET HJEMME: Michael Hansson ventet hjemme mens Emilie Nereng levde 1924-livet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): Mens Emilie Voe Nereng (27) kjempet for tilværelsen på «Farmen kjendis», ventet forloveden Michael Hansson (33) spent hjemme.

På en måte håpet han at hun snart ville være hjemme igjen, på en annen måte håpet han hun skulle bli borte i seks uker.

- Det er klart jeg at savnet henne, sier Hansson til Dagbladet.

GRÅTER: Etter søndagens tvekamp fikk Emilie Voe Nereng en overraskelse på «Farmen kjendis». Vis mer

Undertegnede møter matprofilen og kjæresten på Nedre Foss gård, midt i hjertet av Oslo - en liten spasertur unna leiligheten som de bor i sammen.

Kort fortalt

  • Emilie Voe Nereng og forloveden Michael Hansson deler sine erfaringer med å vokse opp i rampelyset.
  • Paret, som møttes for halvannet år siden, planlegger nå et felles prosjekt - en podkast som lanseres senere denne måneden.
  • Nereng, en av Norges største influensere, forteller hvorfor hun slettet bloggen.
  • Begge har trukket seg tilbake fra rampelyset tidligere i livet, men av ulike årsaker.
  • De er nå i full gang med bryllupsplanlegging, den store dagen sannsynligvis finner sted i 2025.

For et drøyt halvannet år siden møttes de for første gang, og nå er de forlovet. Forelskelsen blomstrer tydelig mellom paret.

- Den første kategorien

Da de ble kjent var Nereng allerede en av Norges største influensere, noe som har ført til at Hansson også har tatt noen steg ut i rampelyset.

Nå er de også klare for å gripe fatt på et prosjekt sammen - nemlig en podkast som kommer seinere denne måneden. Og ikke bare det - med en bachelor i ernæring i lomma, jobber 27-åringen med å utvikle en ny app.

- Jeg tror at når man blir sammen med en som er så synlig som Emilie er, så ser man enten på det som et positivt tillegg og gleder deg over det og heier det fram, eller så synes du det er slitsomt. Og jeg tilhører nok den første kategorien, sier Hansson og ler litt.

GOD STEMNING: Latteren sitter løst hos paret. Foto: Kristin Svorte
GOD STEMNING: Latteren sitter løst hos paret. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Rampelyset er derimot ikke helt nytt for han heller.

I likhet med sin kjære, var også han en stor kjendis blant unge da han selv var tenåring - og de har også til felles at begge valgte å trekke seg ut av rampelyset på et punkt, men av noe forskjellige årsaker.

Mange kjente Nereng som bloggeren Voe. Da hun var rundt 15 år, ble hun utbrent, og tok et steg tilbake, men plukket opp tråden igjen åtte måneder seinere.

BOBLA: Var det en «Farmen»-flørt der? Vis mer

I 2017 satte hun derimot en strek.

- Jeg slettet faktisk hele bloggen. Jeg merket mer og mer at å holde på med blogg og å skrive om seg selv krever konstant selvransakelse, og du finner nærmest feil med deg selv for å ha noe interessant å skrive. Jeg ble veldig selvopptatt, det var ikke spesielt sunt, forteller hun åpent og legger til:

- Da jeg sluttet og slettet bloggen var jeg flau og brydd over at jeg hadde dokumentert livet mitt på den måten, såpass mye og i så mange år. Jeg hadde en negativ innstilling til blogg, særlig min egen.

- Jeg hadde begynt å studere ernæring og syntes det var spennende, så jeg kjente at jeg ville avslutte det kapittelet i livet mitt, og se om det var noe annet for meg.

Likevel er det viktig for henne å understreke:

- Mitt syn på denne perioden og på bloggen min endret seg heldigvis de senere årene, og jeg er i dag veldig stolt over hva jeg fikk til som tenåring.

Ulikt syn på rampelyset

Hansson var også en stor stjerne som 13-åring - men på en litt annen måte. Han hadde hovedrollen i NRK-serien «Johnny og Johanna», som gikk på statskanalen i barnas beste sendetid - fredag etter barneTV.

- Men jeg spilte jo en rolle, så selv om jeg var et kjent ansikt hadde ingen egentlig noe inntrykk av meg som person - slik som med Emilie. Og det var heller ingen sosiale medier å si noe om meg på.

FORLOVET: - Noen tenker kanskje det er litt tidlig, sier Hansson. Selv mener de at man skal gå for det man kjenner er rett. Foto: Kristin Svorte
FORLOVET: - Noen tenker kanskje det er litt tidlig, sier Hansson. Selv mener de at man skal gå for det man kjenner er rett. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Nereng fant veien tilbake til rampelyset med en ernæringsutdanning i ryggsekken, og nå blir også Hansson mer og mer synlig igjen - ved hennes side.

Han visste at han gikk inn i et forhold med en kjent influenser - men Nereng hadde på sin side aldri sett den populære TV-serien.

- Så da han sa: «Jeg skjønner litt hva du mener, jeg var også ganske kjent som ung», så var jeg bare sånn: «Haha ja, okei. Rar spøk?», sier Nereng og ler mot kjæresten.

- Jeg måtte jo se det da. Og du var superkjekk! I første sesong i hvert fall. I den andre hadde du veldig spesielt hår, legger hun til, og gliser mot sin forlovede.

- Det var en sårbar tid i puberteten, kontrer han lattermildt.

- Handler om å gripe muligheten

Selv om Nereng lever i 1924 på TV-skjermen, er hun i 2024 i full gang med bryllupsplanlegging sammen med sin forlovede. Den store dagen vil trolig finne sted i 2025.

FØRSTEKJEMPE: Deltakere reagerer etter et kontroversielt førstekjempevalg på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

De hadde vært et par i ett år da Hansson gikk ned på kne - noe enkelte kan tenke er tidlig for et frieri, men det er han ikke nødvendigvis enig i.

- Jeg var veldig tidlig veldig sikker på at jeg ville være med Emilie uansett hva som skjer - eller, det skal nok veldig mye til at jeg ikke vil. Og da handler det om å gripe muligheten. Vi kopierte vår første date, og jeg fridde på den samme benken.

SAMBOERE: Michael Hansson har flyttet inn i Emilie Nerengs leilighet. Selv leier han ut sin egen. På sikt vil de se etter noe felles. Foto: Kristin Svorte
SAMBOERE: Michael Hansson har flyttet inn i Emilie Nerengs leilighet. Selv leier han ut sin egen. På sikt vil de se etter noe felles. Foto: Kristin Svorte Vis mer

De sitter begge med stjerner i øynene og store smil da de forteller om frieriet.

Nereng forteller at hun noen uker i forkant hadde uttrykket at: «Bare så du vet det, hvis du frir nå, så kommer jeg til å si ja». Det tok Hansson på alvor.

- Egentlig var planen å fri i utlandet, men jeg ville ha en ring, og så ble jeg solgt av han som solgte ringer. Han sa at det viktigste jeg kunne gjøre var å overraske - og jeg er så dårlig til å holde på hemmeligheter at de to ukene jeg hadde ringen var lenge nok, ler han.

FULL KRANGEL: Etter å ha kommet skjevt ut i første uke av «Farmen kjendis», eskalerer det ytterligere mellom Bahare Viken og Cristian Brennhovd. Slik gikk det da vi inviterte dem inn for å løse konflikten. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Kan «gå en kule varmt»

Bryllupet er fortsatt i planleggingsfasen, men paret snakker i munnen på hverandre om sol, strender, venner og familie, og god mat. Til sommeren vil de reise utenlands for å se på lokaler.

- Jeg ser jo at dere er lykkelige sammen. Krangler dere aldri?

- Ingen av oss er særlig kranglete. Særlig ikke jeg, jeg er konfliktsky så det holder, ler Nereng.

Hansson på sin side ler litt av svaret til kjæresten:

- Jeg personlig, jeg har anlegg for å krangle. Så ærlig må jeg være. Men det går faktisk ikke an å krangle med Emilie.

Men - det kan «gå en kule varmt», som de sier.

- Men da diskuterer vi heller. Det er ikke mot hverandre, men vi vil så gjerne ha rett begge to, sier Nereng, og sender kjæresten et ertende blikk.