- Jeg blir avbildet og kledd naken

«Bygg og Bedrag»-entreprenør raser mot at TV3 identifiserer ham.

OVERFALL: Den undersøkte entreprenøren tar et kraftig oppgjør med TV3-teamet på «Bygg og bedrag» onsdag kveld.
OVERFALL: Den undersøkte entreprenøren tar et kraftig oppgjør med TV3-teamet på «Bygg og bedrag» onsdag kveld.Vis mer

||| — Dette programmet handler ikke om at jeg har gjort en dårlig jobb for en kunde, men om at TV3 ønsker å sette seg selv i et godt lys. Jeg sa at jeg ikke ville snakke med dem. Likevel blir jeg avbildet og kledd naken, sier entreprenøren til Dagbladet.no.

Som Dagbladet.no skrev for to uker siden blir onsdagens episode av «Bygg og Bedrag» tidvis dramatisk.

Entreprenøren blir oppsøkt hjemme på forretningsadressen sin fordi han har krevd flere hundre tusen kroner på forskudd for et ufullstendig oppussingsarbeid.

Først vil han ikke snakke med tv-teamet.

Når de drar, legger han seg imidlertid på hjul etter dem og hopper ut av bilen mot en kameramann, som faller over ende. Illsint slår han deretter til et av tv-kameraene.

Entreprenøren mener at TV3 framprovoserte reaksjonen hans.

— Jeg hadde barn hjemme som gråt og var helt fra seg. Jeg ville beskytte familien og da kokte det beklageligvis over for meg. Det er sjokkerende hvordan TV3 tydeligvis er villige til å gå over lik for å lage tv-underholdning på andres bekostning.

Føler seg uthengt

Entreprenørens samboer reagerer på sin side kraftig på at ansiktet hennes ikke ble sladdet da traileren til dagens episode første gang ble sendt forrige uke.

Selv om hun er sladdet i onsdagens episode, er huset deres fortsatt gjenkjennelig, noe hun synes er svært belastende i nærmiljøet.

— Jeg har ikke noe med denne saken å gjøre. Livet mitt er ødelagt på den plassen jeg bor, sier hun.

Ansvarlig produsent Jan Petter Rudidalen for TV3 mener på sin side at samboeren er tilstrekkelig anonymisert.

Han understreker at hun selv valgte å bli med entreprenøren da han kom kjørende etter tv-teamet og at hun slik bidro til å identifisere nabolaget sitt.

Han understreker også at TV3 har anonymisert parets adresse og hvor i landet de bor.

— Entreprenøren kan ikke skyve barna og familien sin foran seg for å unngå å bli stilt til ansvar for den dårlige jobben firmaet hans gjør. Når han opererer på den måten, må han kunne svare på det, sier han.

Repeterende mønster

Rudidalen sier de har valgt å identifisere entreprenøren fordi den aktuelle håndverksjobben føyer seg inn i et repeterende mønster.

I onsdagens episode kommer det blant annet fram at han er anmeldt til Økokrim av en vindusleverandør. I tillegg har han tidligere fått pålegg om å betale erstatning til tre huseiere på Vestlandet.

— I dette programmet går vi ikke etter folk som har hatt én dårlig dag på jobben. En entreprenør som gjentakende opptrer på denne måten har aktuell og allmenn interesse.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener man bør være tilbakeholden med identifisering i denne typen saker.

— Men gjentatte overtramp taler for identifisering. Dessuten er en bolig en viktig investering for et gjennomsnittsmenneske. Feil ved boligen får alvorlige konsekvenser, så her må man regne med identifisering, sier han.