SELVPORTRETT:  Charlotte Spetalens bilder er ofte basert rundt temaet vann. Dette tok hun i forbindelse med en fotoserie publisert i denne månedens utgave av magasinet Henne. Foto: Charlotte Spetalen/ HENNE
SELVPORTRETT: Charlotte Spetalens bilder er ofte basert rundt temaet vann. Dette tok hun i forbindelse med en fotoserie publisert i denne månedens utgave av magasinet Henne. Foto: Charlotte Spetalen/ HENNEVis mer

- Jeg blir diskreditert på grunn av ham jeg er gift med

Charlotte Spetalen er lei av finansfruestempelet.

||| Charlotte Spetalen (36) er med kjent for sin tidligere modellkarriere og ekteskapet med investor Øystein Stray Spetalen (47).

Nå vil hun bli kvitt stempelet som «finansfrue».

- Jeg tenker at media elsker å sette merkelapper. Jeg kjenner meg ikke igjen. Fotballkone, finansfrue - hva er det liksom, sier Charlotte Spetalen til denne månedens utgave av magasinet Henne.

FotokarriereHun sikter særlig til en kommentar Elin Ørjasæter skrev på nettstedet E24 i oktober, hvor Spetalen ble framstilt som en tidligere modell som nå driver litt med foto fordi mannen er rik.

- De tar ikke hensyn til individet meg. Jeg blir diskreditert på grunn av ham jeg er gift med. Som et vedheng. Jeg leser det. Ser det. Og jeg skjønner at de gjør det. Men det er ikke noe jeg bryr meg om. Jeg registrerer det, sier hun.

Henne har denne måneden trykket et ti siders portrettintervju, hvor de bruker sju selvportretter av Spetalen.

Hun har vært interessert i foto siden hun fikk et Olympus speilreflekskamera i 18-årsgave av faren sin, og nå er Spetalen i ferd med å bygge seg opp en karriere som fotograf.

Se flere av bildene hennes her.

Ut av skyggenFotoserien i Henne er et helt spesielt kunstsamarbeid mellom Spetalen og magasinet. Hun jobbet med selvportrettene i flere uker, både ute i skogen i bitende kulde, i et utendørs svømmebasseng, og i eget fotostudio.

"FINANSFRUE": Charlotte Spetalen sammen med ektemannen, investor Øystein Stray Spetalen under åpningen av operaen. Foto: Bjørn Langsem
"FINANSFRUE": Charlotte Spetalen sammen med ektemannen, investor Øystein Stray Spetalen under åpningen av operaen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Charlotte Spetalen er i ferd med å bygge opp en utrolig spennende portefølje som fotograf, med vann som gjennomgangstema. Her viser vi en helt annen side av henne enn den som vanligvis har kommet fram i media, sier sjefredaktør i Henne, Ellen Arnstad.

Det velrennomerte fotokunstmagasinet Shots Magazine er blant dem som først fikk øyene opp for bildene til Spetalen, og hun har vunnet flere prestisjetunge fotopriser, sist internasjonale Eisa Awards.

Arnstad startet opp kvinnebladet Henne i 1994, og har lenge vært opptatt av å vise ulike sider av kvinner.

- Nå kommer hun seg ut av finansfrueskyggen, og viser seg som en spennende fotograf som jobber hardt for å etablere seg, sier hun.

KUNSTSAMARBEID: Henne trykker i denne utgaven sju selvportretter av Charlotte Spetalen.
KUNSTSAMARBEID: Henne trykker i denne utgaven sju selvportretter av Charlotte Spetalen. Vis mer