Kronprinsesse Mette-Marit:

- Jeg blir mye mer sliten enn før

Kronprinsesse Mette-Marit i nytt intervju om den kroniske sykdommen, lungefibrose.

MER SLITEN : I et nytt intervju med NRK innrømmer kronprinsesse Mette-Marit at hun blir mye mer sliten enn før og at hun er nødt til å passe på mer enn tidligere som følge av den kroniske sykdommen. Foto: NTB Scanpix
MER SLITEN : I et nytt intervju med NRK innrømmer kronprinsesse Mette-Marit at hun blir mye mer sliten enn før og at hun er nødt til å passe på mer enn tidligere som følge av den kroniske sykdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har nesten gått ett år siden kronprinsesse Mette-Marits (46) kroniske sykdom, lungefibrose, ble kjent. Det kom fram i en pressemelding fra kongehuset.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, het det i pressemeldingen.

I disse dager befinner Mette-Marit og kronprins Haakon (46) seg i Tyskland - i anledning at Norge er gjesteland under verdens største bokmesse i Frankfurt. Siden sykdommen til kronprinsessa ble kjent har hun vært betydelig mindre på jobb, men hun tok seg altså likevel tid til å være med på utenlandsbesøket denne uken.

Må passe på mer

Mette-Marit er nemlig ambassadør for norsk litteratur i utlandet, og har lenge engasjert seg for litteratur og leseglede, blant annet i form av sine fem litteraturtog i Norge.

I et nytt intervju med NRK fra Tyskland-besøket, legger hun ikke skjul på at livet med sykdommen er annerledes.

- Jeg blir mye mer sliten enn før. Så jeg må passe mer på enn jeg måtte tidligere, sier Mette-Marit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer