- Jeg drikker nesten hver dag

Fredrik Skavlan åpen om sitt forbruk av alkohol og sovetabletter.

ÅPEN I INTERVJU: Den populære programlederen Fredrik Skavlan forteller at han drikker alkohol og tar også sovetabletter for å få hvilt seg ordentlig før sending. Foto: Stella Pictures
ÅPEN I INTERVJU: Den populære programlederen Fredrik Skavlan forteller at han drikker alkohol og tar også sovetabletter for å få hvilt seg ordentlig før sending. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Selv om Fredrik Skavlan har gjort suksess på å få andre til å «snakke ut», hører det med til sjeldenhetene at han deler raust fra sitt eget privatliv.
 
Men i siste utgaven av svenske magasinet Café legger den nybakte småbarnspappaen lite i mellom.

Den populære programlederen forteller for første gang om millioninntektene, om bruken av sovetabletter og om at han røyket hasj som ung. Han forteller også om sitt høye alkoholinntak.

- Alkoholinntaket mitt har vært høyt gjennom hele livet. Jeg drikker mer enn gjennomsnittet tror jeg. Jeg drikker nesten hver dag. Det har jeg gjort siden jeg var 19 år. Ett eller to glass. Vin og i blant whisky, sier Fredrik Skavlan i siste nummer av Café.

Tar sovetabletter I 1998 ledet han sitt første program av «Først og Sist». Med unntak av et lite opphold, har han jobbet kontinuerlig med intensive programlederuker frem til i dag.

Overfor Dagbladet har han tidligere vært åpen om at han alltid er nervøs før sending og at han sliter med å sove. Uroen kjenner han allerede i kroppen dagen før sending.

BLE FORELDRE: Fredrik Skavlan (45) og Maria Bonnevie (38) har vært sammen siden 2006 og har fått sitt første barn sammen. Skavlan har tre barn fra før. Foto: Eirik Helland Urke
BLE FORELDRE: Fredrik Skavlan (45) og Maria Bonnevie (38) har vært sammen siden 2006 og har fått sitt første barn sammen. Skavlan har tre barn fra før. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Jeg sover veldig urolig kvelden før sending. I blant tar jeg sovetabletter, sier Skavlan i det nye intervjuet.

Røykte hasj Han giftet seg første gang allerede som 23-åring. Deretter kom tre av hans første barn på rekke og rad. Åtte år senere tok forholdet til hans første kone slutt - i en alder der mange jevngamle ikke en gang hadde rukket å få barn nummer én.

Skavlan vedgår at ungdomstida han hadde mistet var noe han prøvde å finne igjen etter skilsmissen. Kjendisstatusen han hadde allerede da, skal ha gjort det vanskelig for Skavlan å lete etter ny kjæreste.

I intervjuet med Café blir han spurt hvilke narkotiske stoffer han har brukt. Da forteller han om hvordan han blant annet i ungdomstida røykte marihuana.

- Jeg prøvde å røyke marihuana i tenårene, men mitt problem er at jeg ikke kan inhalere. Vi testet blant annet hvordan vi kunne røyke gjennom en potet for at det skulle gi bedre effekt, men det funket selvfølgelig ikke. Kanskje en kan prøve igjen med medisinsk marihuana når en blir gammel, sier Skavlan til Café.

Kjøpte sommerhus For et halvt år siden ble han pappa til sitt barn nummer fire. Dattera er hans første barn med skuespillerkjæresten gjennom 7 år, Maria Bonnevie (39). De to møttes passende nok for første gang under innspillingen av Skavlans program.

FAKSIMILE:  Det er i den siste utgaven av magasinet Café at Fredrik Skavlan snakker ut.
FAKSIMILE: Det er i den siste utgaven av magasinet Café at Fredrik Skavlan snakker ut. Vis mer

Det er ingen hemmelighet at Fredrik Skavlans suksess har gjort ham styrtrik.

I 2010 brøt han det årelange samarbeidet med NRK på produksjonsfronten, og begynte for første gang selv stå ansvarlig som produsent for programmet - gjennom selskapet Monkberry.

Skavlan forteller i intervjuet at han ikke like å snakke om penger. Det er mange som jobber mer enn ham, og tjener mye mindre, forteller programlederen.

OMSTRIDT:  Fredrik Skavlan har hisset på seg mange med intervjuene sine - sist gang da mammabokforfatter Anna Wahlgren var gjest. Foto: Stella Pictures
OMSTRIDT: Fredrik Skavlan har hisset på seg mange med intervjuene sine - sist gang da mammabokforfatter Anna Wahlgren var gjest. Foto: Stella Pictures Vis mer