Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker å undertrykke kvinner

Flere mener Robin Thickes sommerhit egentlig handler om voldtekt.

FAN AV SANGEN: Den tyske supermodellen Heidi Klum støtter på sin side artisten, og la selv ut et bilde av dem to sammen på nettsamfunnet Twitter. Foto: Stella Pictures
FAN AV SANGEN: Den tyske supermodellen Heidi Klum støtter på sin side artisten, og la selv ut et bilde av dem to sammen på nettsamfunnet Twitter. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Robin Thicke er mannen bak sommerhiten Blurred Lines, som for øyeblikket troner på toppen av hitlista Billboard Top 100.

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for den fengende poplåta, og nå begynner både journalister og bloggere å rase over budskapet i sangen, melder Huffington Post.

«Har noen hørt Robin Thickes nye voldtektssang?» skrev blogger Lisa Huyne allerede i april.

Den tyske supermodellen Heidi Klum ser imidlertid ut til å være stor fan av låta, da hun la ut et bilde av artisten og seg selv på nettsamfunnet Twitter med teksten «Vi elsker låta. Vi har danset til den hele natta! #Blurredlines».

Ikke greit I musikkvideoen ser vi en dresskledd Robin Thicke, omgitt av halvnakne damer. Noen av jentene har kun på seg en hudfarget tangatruse mens de gnir seg mot Thicke i takt med musikken.

I bakgrunnen danner flere ballonger setningen «Robin Thicke har en stor tiss», mens popstjernen selv synger strofene «Jeg vet du vil ha det».

- Dette er rett og slett en oppfordring til voldtekt. Sangen handler om ei jente som vil ha røff sex, men som ikke tør å be om det selv. Gutter må lære seg at nei betyr nei, sier Tricia Romano i The Daily Beast.

Blogger Huyne innrømmer imidlertid at sangen er fengende, til tross for budskapet.

- Du må gjerne kalle meg kynisk, men setningen «jeg vet du vil ha det» oppfordrer ikke akkurat til sunn sex. Denne sangen er virkelig forferdelig, til tross for at den faktisk er veldig fengende, skriver hun på bloggen.

Liker å undertrykke Robin Thicke har på sin side svart på kritkken i et intervju med GQ Magazine i forrige måned.

Han forteller at hele sangen er gjort med et glimt i øyet, og at han er fullt klar over at budskapet kan virke undertrykkende for kvinner.

- Når noen spør meg om jeg er klar over at dette kan oppfattes støtende for kvinner, svarer jeg bare «selvsagt! Jeg elsker å undertrykke kvinner».

Videre forteller han at han kunne ta seg råd til å gjennomføre dette stuntet, ettersom han allerede er lykkelig gift.

- Det startet som en spøk. Vi bestemte oss for å samle alt som er provoserende og tabulagt i én eneste musikkvideo. Det ser ut som det har fungert, sa han.

UNDERTRYKKER: Robin Thicke forteller at hele sangen er gjort med et glimt i øyet, og at han er fullt klar over at budskapet virker undertrykkende for kvinner. Foto: Stella Pictures
UNDERTRYKKER: Robin Thicke forteller at hele sangen er gjort med et glimt i øyet, og at han er fullt klar over at budskapet virker undertrykkende for kvinner. Foto: Stella Pictures Vis mer