- Jeg elsker kokain

Skuespiller Mikael Persbrandt ble tatt med hvite fragmenter i nesa.

- ELSKER KOKAIN: Men skuespiller Mikael Persbrandt bedyrer at han ikke har prøvd stoffet før kvelden han ble tatt. Foto: Agnete Brun/ Dagbladet
- ELSKER KOKAIN: Men skuespiller Mikael Persbrandt bedyrer at han ikke har prøvd stoffet før kvelden han ble tatt. Foto: Agnete Brun/ DagbladetVis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at den svenske «Beck»-skuespilleren Mikael Persbrandt (47) må betale bot på 13 500 svenske kroner for kokainmisbruk.

Persbrandt ble pågrepet for kokainbruk da han var på vei hjem fra Soap Bar i 02.30-tida 16. januar i år.

Han skal først ha nektet for å ha tatt det narkotiske stoffet. Etter at en urinprøve viste spor av kokain, erkjente han derimot bruken i et politiavhør. Nå har svenske Expressen.se fått tak i rapporten fra avhøret.

- Elsker kola Ifølge denne hadde Persbrandt skjelvende fingre, tørr munn og store pupiller. Alt dette er tegn på narkotikarus.

- Det var tydelig at Persbrandt var påvirket av kokain. Han hadde hvite fragmenter i nesa, noe som viste at han hadde sniffet det, skriver politiet, ifølge Expressen.se.

- Jeg elsker kola, det er bare slik, sa Persbrandt i avhøret. Kola er et slanguttrykk for kokain.

Skuespilleren ba også politiet om å overse saken.

- Du kommer til å ødelegge for den neste filmen min om du gjør dette. Om det er overskrifter du vil ha, kommer du til å få det, sa han i avhøret, ifølge Expressen.se.

Trente med hemmelige styrker - Jeg kommer ikke til å få min neste filmrolle om du gjør dette, jeg har trent med SSG i flere måneder.

I HARDTRENING FOR FILMROLLE: Mikael Persbrandt (t.h.) har ligget ligger i hardtrening for hovedrollen i tre nye filmer om Jan Guillous actionhelt Carl Hamilton. Persbrandt har trent med både amerikanske Navy Seals og lignende militære avdelinger i Sverige. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
I HARDTRENING FOR FILMROLLE: Mikael Persbrandt (t.h.) har ligget ligger i hardtrening for hovedrollen i tre nye filmer om Jan Guillous actionhelt Carl Hamilton. Persbrandt har trent med både amerikanske Navy Seals og lignende militære avdelinger i Sverige. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix Vis mer

SSG er militærets spesialstyrke, Särskilda skyddsgruppen. At Persbrandt forteller om dette, kan være et problem på grunn av hemmelighetskremmeriet rundt sikkerhetstjenesten, ifølge Expressen.se.

Offiserenes identitet, utdanning og utenlandstjeneste er for eksempel hemmelighetsstemplet. Forsvaret har også nulltoleranse når det gjelder narkotika.

Siden Persbrandt har trent med SSG, kan sikkerhetstjenesten nå se seg nødt til å starte en utredning for å finne ut hvem som har tillatt treningen.

- Ikke rusmisbruker I politiavhøret etter kokain-episoden skal Persbrandt ha fortalt at han ble tilbudt det narkotiske stoffet av en bekjent i mediebransjen på utestedets toalett.

Han skal ha sniffet litt kokain fra toppen av en nøkkel, og forteller at han ikke kjente noen rus fra kokainet, men fra vinen han drakk den kvelden.

I avhøret sier han også at det var første gangen han prøvde kokain, og at han ikke har noe rusmisbruksproblem.

Persbrandts agent Peter Jansson vil ikke kommentere saken.

Hadde alkoholproblem Skuespilleren er kjent for å være ute i hardt vær. I 2003 fortalte han at han hadde et alkoholproblem, og han er blitt dømt for fyllekjøring. I 2008 ble han anklaget for vold, og ble anmeldt etter å ha vært ufin mot en homofil mann på et utested i 2007.

Persbrandt har spilt i en rekke tv-serier og filmer, blant annet «Gossip» og «Kautokeino-opprøret». Han spilte også i filmen «I en bedre verden», som ble tildelt Oscar for beste utenlandske film i februar.

SAMBOEREN: Mikael Persbrandt og Sanna Lundell ankommer gallapremieren på filmen Mamma Mia i Stockholm. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
SAMBOEREN: Mikael Persbrandt og Sanna Lundell ankommer gallapremieren på filmen Mamma Mia i Stockholm. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX Vis mer

Han er samboer med Sanna Lundell, som er datteren til Ulf Lundell. Sammen har de to sønner.

EKS-KJÆRESTE: Skuespiller Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt var et var fra 1998 til 2005. I dag er hun kjæreste med Fredrik Skavlan.
Foto: Eirik Helland Urke
EKS-KJÆRESTE: Skuespiller Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt var et var fra 1998 til 2005. I dag er hun kjæreste med Fredrik Skavlan. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer