Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg er blitt mer voksen

Ingvild Skare Thygesen (19) stakk av med seieren i årets «Farmen». Tidenes yngste vinner mener oppholdet har gjort henne mer moden.

(Dagbladet): - Jeg hadde aldri trodd dette, selv om jeg kom til finalen. Jeg hater å tape, men turte ikke å håpe for mye, for da hadde jeg blitt sykt skuffet. Konkurranseinstinktet mitt er veldig sterkt, sier Ingvild Skare Thygesen (19) til Dagbladet.

I hele høst har vi sett henne i ullgenser og treningsbukse på TV 2, og i går gikk hun av med seieren som tidenes yngste «Farmen»-vinner. Hun beskriver de ti ukene inne på gården som «et eventyr med opp- og nedturer».

SEMIFINALE:  Ingvild og Endre møtte hverandre i semifinalen i øvelsen melkespannholding. Til slutt var det Ingvild som dro det lengste strålet, og sikret seg en plass i finalen sammen med Joar Søhoel. Foto: TV 2
SEMIFINALE: Ingvild og Endre møtte hverandre i semifinalen i øvelsen melkespannholding. Til slutt var det Ingvild som dro det lengste strålet, og sikret seg en plass i finalen sammen med Joar Søhoel. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg ble veldig overrasket over meg selv, og tror ikke det har gått opp for meg at jeg har vunnet. Jeg klarte så vidt å snakke og var helt skjelven da de sendte opp fyrverkeriet. På festen samme kveld gikk jeg rundt i min egen verden, og sov bare en halvtime til tross for at jeg var helt utladet, sier Ingvild.

- Voksen Hun angrer ikke at hun meldte seg på, og mener perioden med gårdsarbeid anno 1912 og isolasjon har forandret henne.

- Jeg er blitt mer voksen av oppholdet. Bare det å være borte fra familien så lenge, uten å kunne ringe dem, var en stor utfordring. Å få brev fra familien var helt overveldene, og jeg ville aldri ha byttet ut det mot mat, sier Ingvild.

FINALE-KYSS:  Etter at Ingvild slo ut Endre i semifinalen, gratulerte han henne med et kyss. Foto: TV 2
FINALE-KYSS: Etter at Ingvild slo ut Endre i semifinalen, gratulerte han henne med et kyss. Foto: TV 2 Vis mer

Inne på gården fikk hun spesielt god kontakt med Endre Aabrekk (27), og det første kysset kom etter at Ingvild slo ut Lill Grethe Jørgensen (42) i tvekamp med tautrekking. I går så vi de to møtes i semifinalen, og Ingvild slo til slutt ut muskelbunten Endre i melkespannholding.

- Det var veldig spesielt å møte Endre i semifinalen. Vi snakket allerede i uke to om hvordan det ville være å møte hverandre i finalen. Men selv om vi er gode venner, hadde ingen av oss gitt 99 prosent. Jeg hadde ikke blitt fornøyd om jeg ikke ga alt, sier Ingvild.

KUNNSKAP:  Den avgjørende øvelsen i «Farmen» var kunnskapskonkurranse, hvor Ingvild møtte Joar Søhoel. Foto: TV 2
KUNNSKAP: Den avgjørende øvelsen i «Farmen» var kunnskapskonkurranse, hvor Ingvild møtte Joar Søhoel. Foto: TV 2 Vis mer

Hun har gått aktivt på ski i flere år, og tror langrennstreninga var en fordel da hun holdt to melkespann med strake armer. Men at hun skulle finne kjærligheten på gården hadde hun aldri sett for seg.

- Jeg trodde ikke det skulle være en problemstilling i det hele tatt, det var jo bare sju gutter der inne. Men «Farmen» er et fint sted å finne hverandre - det er ikke noe stress og tempoet er behagelig. Men kameraene hadde ikke behøvd å være der, sier Ingvild og ler.

- GRATULERER INGVILD:  Joar Søhoel og Ingvild møtte hverandre i finalen i kunnskapskonkurranse. Ingvild vant over sogndølen. Foto: TV 2
- GRATULERER INGVILD: Joar Søhoel og Ingvild møtte hverandre i finalen i kunnskapskonkurranse. Ingvild vant over sogndølen. Foto: TV 2 Vis mer

Hun er veldig glad for at hun fikk en så god venn i Endre, og forteller at de var viktige støttespillere for hverandre.

- Nå blir vi kjent også utenfor «Farmen», og vi oppdager nye sider ved hverandre. Vi dater fortsatt, og jeg håper og tror vi blir kjærester etter hvert, sier Ingvild.

Tok lappen Hun møtte Joar Søhoel (28) i finalen, og vant til slutt mot ham i den avgjørende kunnskapskonkurransen. Premien er ei hytte og en bil, men hva hun skal bruke den til, har hun ikke bestemt seg for.

JAAA!!:  Etter finalen fikk Ingvild en varm klem av Endre. Enda har det ikke gått helt opp for henne at hun vant hele konkurransen. Foto: TV 2
JAAA!!: Etter finalen fikk Ingvild en varm klem av Endre. Enda har det ikke gått helt opp for henne at hun vant hele konkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg tok lappen i forrige uke. Planen var å gjøre det etter «Farmen», og med egen bil var det på tide. Jeg har ikke hyttetomt, og som de fleste andre 19-åringer har jeg ikke så veldig mye på bok til å sette opp ei hytte for, så jeg må tenke litt på hva jeg skal gjøre med den, sier Ingvild.

Etter hun kom ut av «Farmen» var det fest med viltgryte, penkjole og de andre deltakerne. Til tross for at det var godt å være tilbake i den virkelige verden, måtte hun ha en liten pause for seg selv.

- Jeg dro rett til broren min i Oslo og slappa av på sofaen. Jeg var der hele helga, og så mye på tv. Jeg hadde behov for å være litt alene etter å ha hatt så mange rundt meg i ti uker, sier hun.

Ingvild bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Odda, og i tillegg til å være modell for klesmerket Kari Traa, skal hun jobbe som skiinstruktør på hjemstedet og i Oslo i vinter. Neste høst går turen til hovedstaden på permanent basis. 

DATER:  Endre Aabrekk og Ingvild Skare Thygesen fant tonen på «Farmen». Nå håper de på å bli kjærester, og har planer om å møte hverandre i jula.
Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
DATER: Endre Aabrekk og Ingvild Skare Thygesen fant tonen på «Farmen». Nå håper de på å bli kjærester, og har planer om å møte hverandre i jula. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer

- Å være modell gjør jeg bare for moroskyld, og jeg tror jeg skal få meg en utdanning i stedet. Planen er å flytte til Oslo og studere til høsten, kanskje sosiologi eller pedagogikk. Jeg skal ikke flytte til Oslo fordi Endre bor der, men det er selvfølgelig et pluss, sier Ingvild og smiler.

KYSS:  Endre Aabrekk og Ingvild Skare Thygesen valgte å vise sine følelser for hverandre på tv. Foto: TV 2
KYSS: Endre Aabrekk og Ingvild Skare Thygesen valgte å vise sine følelser for hverandre på tv. Foto: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media