Daniel Radcliffe:

- Jeg er dypt lei meg

«Harry Potter»-stjerna uttaler seg om J.K Rowlings kontroversielle Twitter-utspill om kjønnsidentitet.

LEI SEG: Skuespiller og «Harry Potter»-stjerna Daniel Radcliffe har nå skrevet et blogginnlegg om den britiske forfatteren J.K Rowlings utsagn om kjønnsidentitet. Foto: NTB Scanpix
LEI SEG: Skuespiller og «Harry Potter»-stjerna Daniel Radcliffe har nå skrevet et blogginnlegg om den britiske forfatteren J.K Rowlings utsagn om kjønnsidentitet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga havnet den britiske «Harry Potter»-forfatteren J.K Rowling (54) i hardt vær etter flere Twitter-utspill om kjønnsidentitet.

Lørdag ettermiddag delte nemlig 54-åringen en artikkel med tittelen «Skape en mer lik verden etter Covid-19 for menstruerende mennesker». Til artikkelen uttrykket Rowling sin forvirring rundt uttrykket «mennesker som menstruerer».

«Folk som menstruerer. Jeg er sikker på at det pleide å være et ord for dem», skrev hun og eksemplifiserte deretter med stavefeil av ordet «kvinner» på engelsk.

Det tok imidlertid ikke lang tid før flere tusenvis responderte på den britiske forfatterens innlegg, og flere beskyldte Rowling for å være både «transfobisk» og «respektløs».

I enda et Twitter-innlegg fortsatte 54-åringen å uttrykke sitt synspunkt:

«Hvis kjønn ikke er ekte, er det ingen tiltrekning av samme kjønn. Hvis kjønn ikke er ekte, blir den levde virkeligheten til kvinner globalt slettet. Jeg kjenner og elsker transpersoner, men å slette begrepet kjønn fjerner mange menneskers evne til å diskutere livene sine på en meningsfull måte. Det er ikke hat å fortelle sannheten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer