Bear Grylls:

- Jeg er flau

Den tidligere veganeren lever på blod og benmarg.

KJØTTETER: Bear Grylls lever på rødt kjøtt. Foto: Huw Evans/REX
KJØTTETER: Bear Grylls lever på rødt kjøtt. Foto: Huw Evans/REX Vis mer
Publisert

Da TV-programmet «Mann mot natur» begynte å gå på skjermen i 2006, ble eventyrer Bear Grylls (48) for alvor et kjent navn.

Gjennom flere overlevelsesprogram har Grylls drukket alt som kunne drikkes, spist alt som kunne spises og gjort alt som kunne gjøres for å komme seg helskinnet hjem fra brutale møter med naturen.

48-åringen har også tidligere promotert en vegansk livsstil, men nå har han derimot tatt en helomvending.

Ifølge et intervju med det britiske nyhetsbyrået PA Media, blant annet referert til i Irish News, har ikke bare Grylls sluttet å leve vegansk, nå spiser eventyreren nesten utelukkende kjøtt.

Blod og beinmarg

- Jeg var veganer for noen år siden - jeg skrev faktisk en vegansk kokkebok. Nå er jeg ganske flau over at jeg promoterte det, sier han til Irish News og legger til:

- Jeg trodde det var bra for miljøet og jeg trodde det var bra for helsa mi, men med tida har jeg skjønt at jeg tok helt feil.

Det var flere år siden noen av publikummerne hadde sett det skotske bandet The View på en scene. Men gleden ble kortvarig i Manchester. Video: Twitter. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Han understreker at selv om den nye kjøtt-fylte dietten har funket bra for ham så prøver han ikke å tvinge andre til å gjøre det samme.

- Det var en lang periode jeg bare spiste grønnsaker og trodde det var bra for meg. Men nå føler jeg at jeg får mer næringsstoffer fra blod, benmarg og rødt kjøtt.

Grylls forteller at han føler seg sterkere enn noen gang. Han hevder å starte hver treningsøkt med 25 pull-ups, 50 pushups, 70 knebøy og 100 situps.

Variert kosthold

Eventyrerens diett er derimot nesten det stikk motsatte av de offisielle norske kostrådene hos Helse Norge.

De oppfordrer nemlig til å spise mer grønnsaker og frukt, og mindre rødt kjøtt.

BRØT «REGEL»: I møte med kongen skal man kle seg anstendig, men Karsten Warholm valgte å ha på seg shorts, det la selvfølgelig kongen merke til. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Bilder fra NRK Vis mer

Også Helsedirektoratet skriver at det er viktig med et variert kosthold.

«Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at man får i seg næringsstoffene man trenger», står det på deres nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer