Shabana Rehman:

- Jeg er fortrolig med å dø

Åpner seg i nytt intervju.

ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om hva hun tenker om slutten på livet. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om hva hun tenker om slutten på livet. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå gått sju måneder siden komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (46) offentliggjorde at hun var diagnostisert med bukspyttkjertelkreft med spredning.

Rehman fikk beskjed av legene at hun ikke hadde lang tid igjen å leve, og har de siste månedene vært alvorlig syk.

- De siste ukene har vært veldig tøffe. Jeg har vært innom flere kritiske faser. Det er ikke gitt hvilken vei dette går, og det må jeg leve med. Det har jeg akseptert, sa Rehman til Dagbladet under utdelingen av Norsk PENs Ossietzkypris.

I et nytt intervju med Se og Hør åpner hun seg nå opp om tankene rundt døden.

Ikke redd for å dø

Under prisutdelingen kunne Rehman avsløre til Dagbladet at hun har begynt å planlegge 2023, mot alle odds. Til Se og Hør forteller hun at hun nå ser fram til nyttårsaften.

- Det er magisk for hver dag jeg kommer nærmere nyttårsaften. I starten visste jeg ikke om jeg skulle få oppleve verken påsken eller 17. mai. Nyttårsaften var utenkelig. Men det er derfor det begynner å bli så skummelt - nå som vi nærmer oss denne dagen.

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

Likevel er ikke Rehman redd for å dø.

- Jeg har vekslet mellom at det er greit å reise videre, hvis det er det som skjer - til at jeg elsker å leve. De øyeblikkene som er smertefrie er helt unike, og dypere enn noe annet jeg har opplevd. Å skulle dø er jeg fortrolig med, jeg opplever ingen redsel. Men livet gir meg så uendelig mye mer, sier hun til Se og Hør.

LEVER LIVET: Shabana Rehman og kjæresten Petter Simonsen er ikke redd for å leve livet selv om sykdommen herjer i kroppen. Her på teater i Kristiansand. Foto: Skjermdump Instagram
LEVER LIVET: Shabana Rehman og kjæresten Petter Simonsen er ikke redd for å leve livet selv om sykdommen herjer i kroppen. Her på teater i Kristiansand. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Første jul sammen

Midt i dødskampen fant Rehman et uventet lyspunkt. I sommer kunne hun nemlig avsløre at hun hadde funnet kjærligheten med artist og bonde Petter Simonsen (49).

Til tross for legens beskjeder har komikeren begynt å planlegge jula med sin kjære.

- Det blir en gårdsjul. Jeg synes det er veldig romantisk, kunne Rehman fortelle Dagbladet.

Til Se og Hør røper hun at ønskelista hennes ikke er særlig lang:

- Det fineste julegaven nå er at vi to er sammen - uansett hvor vi er. Jeg elsker livet - og deg, Petter!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer