NEKTER Å BETALE: Mina Hadjian mener Statens Vegvesen har rotet bort mørkekjøringsbeviset hennes, og vil derfor ikke betale boten hun fikk for å kjøre uten førerkort.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
NEKTER Å BETALE: Mina Hadjian mener Statens Vegvesen har rotet bort mørkekjøringsbeviset hennes, og vil derfor ikke betale boten hun fikk for å kjøre uten førerkort. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / DagbladetVis mer

- Jeg er i grunnen veldig klar for fengsel nå

Mina Hadjian vil heller bak lås og slå enn å betale bot på 8000 kroner.

(Dagbladet): Tidligere NRK-programleder Mina Hadjian er kjent for å si ting på radio som andre ikke tør. Men det er ikke derfor hun nå risikerer fengsel.

Etter å ha blitt stoppet av politiet uten førerkort, fikk hun beskjed om at hun ikke hadde gyldig mørkekjøringsbevis og ble ilagt en bot på 8000 kroner. Den nekter hun å betale, siden hun mener at Statens vegvesen i så fall må ha rotet bort mørkekjøringsbeviset hennes.

- Politimannen sjekket datasystemet sitt og kom tilbake med beskjeden om at førerkortet mitt ikke var i orden. Han antydet at det kunne være noe galt med mørkekjøringen min, og jeg fikk et forelegg på 8000 kroner som jeg sa jeg ikke kunne betale, fordi jeg aldri har hatt noe kluss med politiet, vet at jeg tok mørkekjøring hos min kjøreskolelærer på 90-tallet, og ikke kunne akseptere en bot når jeg ikke har gjort noe galt, sier Hadjian til Fredriksstad Blad.

Ferdig med Fredriksstad Hun vil heller havne i fengsel enn å betale.

- Jeg er i grunnen veldig klar for fengsel nå, og jeg er definitivt ferdig med Fredrikstad. Jeg skal aldri tilbake dit, sier hun til avisa.

Ettersom hun Hadjian nektet å betale boten, har den nå vokst seg til 9000 kroner. I tillegg har hun måttet betale 13 000 kroner for gyldig mørkekjøringgsbevis.

- Jeg har ikke råd til dette heller, jeg har nylig startet et firma, har null i inntekt og får ikke støtte fra NAV, sier en fortvilt Mina Hadjian.

Seksjonssjef i Vegvesenets trafikant- og kjøretøyavdeling for Follo og Østfold, Trond Olsen, kunne ikke kommentare saken overfor Dagbladet i dag.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker.

Kontroversiell Mina Hadjian er kanskje aller mest kjent for sitt kontroversielle program «Mina», som gikk på NRK P3 for noen år siden. Hun fikk sparken fra P3 og seinere også Radio Tango, etter å ha kritisert produsent og ledelse på lufta.

Siden den gang har hun blant annet vært programleder for det nå nedlagte programmet «Studio 5» på TV-kanalen Fem. N

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med Mina Hadjian.