I INNBOKSEN: Noman Mubashir får e-poster fra ukjente mennesker som trenger hjelp til å finne slektninger. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
I INNBOKSEN: Noman Mubashir får e-poster fra ukjente mennesker som trenger hjelp til å finne slektninger. Foto: Mona Ranum / Stella PicturesVis mer

- Jeg er ikke den nye «Tore på sporet»

Noman Mubashir (38) kontaktes av folk som ber om hjelp til å finne foreldrene.

(Dagbladet): I NRK-serien «Hva har du i bagasjen» tar programleder Noman Mubashir (38) med seg kjente personer tilbake til foreldrenes hjemland.

Mens Vendela Kirsebom fikk møte sin far i Tyrkia, fikk realitykjendis Linni Meister en tårevåt gjenforening med familien i Sri Lanka.

Nå får NRK-programlederen e-post fra ukjente mennesker som vil ha hjelp til å finne slektninger.

- Ikke «Tore på sporet» - Det er rørende. Jeg har fått mail fra flere som ber om hjelp til å finne en mor eller en far, men jeg er jo ikke den nye «Tore på sporet» heller, sier Noman Mubashir til Dagbladet.

Programlederen, som selv var stor fan av «Tore på sporet» da han var yngre, mener han er priveligert.

- Jeg møter så mange fantastiske personer og får høre så mange gode historier. Det finnes så mange menneskeskjebner og så mange historier som folk sitter på, forklarer Mubashir.

Halv million seere «Hva har du i bagasjen» hadde premiere på statskanalen i går, og nesten en halv million fikk med seg den første episoden.

- Jeg er kjempefornøyd over at folk orker å se på, det er jo ikke så enkelt med tanke på dagens tv-virkelighet. Vi hadde høyere markedsandel enn «Greys Anatomy», og da er jeg i hvert fall fornøyd, sier programlederen.

Både for programlederen og for seerne ble det gripende å se Vendelas første møte med sin tyrkiske far.

- Jeg har fått bra respons, mange har også fortalt at de felte tårer under gårsdagens episode. Jeg er jo ikke akkurat den som gråter mens jeg ser på tv, men det har vært veldig rørende for meg også, sier Mubashir.