Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke død ennå

Full forvirring blant «Game of Thrones»-fansen etter at «Den femte Beatle» gikk bort.

- JEG ER IKKE DØD: Skaperen av «Game of Thrones», George R.R. Martin, understreker at han fortsatt går på kino, leser bøker og skriver. Og lever. Foto: Scanpix
- JEG ER IKKE DØD: Skaperen av «Game of Thrones», George R.R. Martin, understreker at han fortsatt går på kino, leser bøker og skriver. Og lever. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Onsdag ble det kjent at «Beatles»-produsent George Martin (90) hadde gått bort. Mens fansen uttrykte sin sorg og kondolanser til Martins nærmeste familie på sosiale medier, var det tilløp til panikk hos «Game of Thrones»-tilhengerne.

Forfatteren av bøkene som den populære serien er basert på heter nemlig George R.R. Martin (67), og enda er det to bøker i serien som ikke har kommet ut. Til nå har George R.R. Martin gitt ut fem bøker i serien som heter «A Song og Ice and Fire».

- Jeg hørte på radioen at George Martin er død. Jeg ble skikkelig redd fordi jeg trodde at han døde uten å gjøre ferdig bøkene, skriver en fan.


Etter Twitter-stormen så forfatteren seg nødt til å legge ut en melding på sin egen Twitter-konto for å avkrefte det alle fryktet.

- Jeg er ikke død ennå, skriver han for å berolige fansen.

Den første boka ble gitt ut i 1996 og i 2011 kom tv-serien. Siden da har serien hatt millioner av fans over hele verden. Sesong 6 av Game of Thrones har premiere i USA 24 april, og tirsdag kom den første traileren.


På bloggen sin skrev George R.R. Martin følgende:

«Det er rart og rørende å innse at så mange mennesker rundt i verden bryr seg om mitt liv, men jeg må gjøre som Mark Twain å insistere på at ryktene rundt min død er veldig ekstremt overdrevet. Det var Sir George Martin, kjent fra Beatles, som har gått bort, og ikke jeg».

Forfatteren benyttet anledningen til å uttrykke sin kondolanse til Beatles-produsentens familie, men også til å forsikre fansen om at han fortsatt skriver, går på kino og leser bøker.

Beatles-produsent: George Martin gikk bort tirsdag 8 mars. Martin produserte nær sagt alle «Beatles» låtene, og han ble omtalt som «Den femte Beatle». Martin ble 90 år gammel.      Foto: Scanpix
Beatles-produsent: George Martin gikk bort tirsdag 8 mars. Martin produserte nær sagt alle «Beatles» låtene, og han ble omtalt som «Den femte Beatle». Martin ble 90 år gammel. Foto: Scanpix Vis mer

- Når det gjelder meg, så er jeg fortsatt her. Jeg skriver, går på kino og leser bøker, og jeg tenkte at jeg skal gjøre det en stund til. Men tusen takk for at dere bryr dere, skrev han.

Etter onsdagens nyheter har både Paul McCartney og Ringo Starr uttrykt sin sorg i sosiale medier. Det var tidligere Beatles-trommeslager Ringo Starr som meldte om bortgangen på Twitter, og kort tid etterpå skrev Paul McCartney på sitt nettsted at Martin var som en far for ham.