Asap Rocky:

- Jeg er naturligvis skuffet

Asap Rocky uttaler seg for første gang om dommen mot ham.

- SKUFFET: Asap Rocky uttaler seg for første gang om dommen mot ham. Han innrømmer at han er skuffet. Foto: NTB Scanpix
- SKUFFET: Asap Rocky uttaler seg for første gang om dommen mot ham. Han innrømmer at han er skuffet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Like etter klokka 14:00 onsdag ble det kjent at den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky, dømmes til betinget fengsel for mishandlingen i Stockholm tidligere i sommer. Det er to uker siden rettssaken ble avsluttet, og rapperen har siden da ventet på en potensiell dom.

De to andre ble dømt for det samme. I tillegg til å betale den fornærmedes saksomkostninger, må de utbetale en samlet sum på 12 500 svenske kroner til fornærmede i saken, noe som tvilsomt er en stor belastning for en med rapperens økonomi. De slipper, med andre ord, å sone.

I et innlegg på Instagram, kommenterer rapperen selv nå dommen mot ham.

- Jeg er naturligvis skuffet over dagens dom. Igjen vil jeg takke alle mine fans, venner og alle som som har vist meg kjærlighet gjennom denne vanskelige tiden. Jeg skal bevege meg framover. Takk igjen til mitt team, mitt management, advokater, mitt varemerke og alle som tok til orde for rettferdighet.

- Jeg synes ikke det er overraskende at de dømmes for kroppsskade, uttalte krimekspert Fredrik Sjöshult i Expressen kort tid etter at dommen var kjent.

Rapperens advokat var imidlertid klar på at de var skuffet over dommen, ettersom de hadde håpet på en frifinnelse.

DOM: Asap Rocky ble dømt for mishandling i Stockholm tingrett, men slipper å sone i fengsel. Hans forsvarer Slobodan Jovicic forteller at de er skuffet. Video: Expressen Vis mer

- Min klient har aldri betvilt at han skulle få en rettferdig rettssak. Han og teamet har stått bak meg. De har aldri snakket som andre har gjort, fortsatte forsvareren.

Rapperens mor, Renee Black, sa følgende når den svenske avisa Expressen spurte om hun har fått med seg situasjonen:

- Det føles ikke bra i det hele tatt. Jeg kan ikke si mer om det akkurat nå.

Ikke nødverge

I dommen konstaterte tingretten at det ikke foreligger noen nødverge-situasjon, og at de tre tiltalte har mishandlet fornærmede med slag og spark.

KOMMENTERER DOMMEN: Slobodan Jovicic, Asap Rockys forsvarer. Her avbildet i forbindelse med rettssaken i slutten av juli. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KOMMENTERER DOMMEN: Slobodan Jovicic, Asap Rockys forsvarer. Her avbildet i forbindelse med rettssaken i slutten av juli. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det er imidlertid ikke bevist at fornærmede ble slått med glassflaske, et spørsmål som var sentralt under rettssaken.

Fornærmede, en 19 år gammel mann, mottar erstatning for krenkelser og smerter, men et lavere beløp enn han har bedt om. Mannen krevde i utgangspunktet erstatning på 139 700 kroner.