«Skal vi danse»- og «Skam»-Cengiz Al

- Jeg er nødt til å ha et liv utenfor

«Skal vi danse»-Cengiz prøver å skille mellom boblene.

ALL INN: Cengiz Al har brukt hele høsten på å pendle fram og tilbake fra Drammen for å være med i «Skal vi danse». Så langt har det vist seg å være en stor suksess. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
ALL INN: Cengiz Al har brukt hele høsten på å pendle fram og tilbake fra Drammen for å være med i «Skal vi danse». Så langt har det vist seg å være en stor suksess. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lilla lys, paljetter og jublende publikummere er ikke til stede når «Skal vi danse»-deltakerne torsdag kveld inntar parketten i tv-studioet. Diskokulene henger i taket, men hettegensere og joggesko er stilen de fleste har gått for - kontra glitrende kjoler og lakksko.

20 år gamle Cengiz Al ankommer med caps som skjuler ansiktet hans, og en lyseblå hette tredd over det igjen.

DANSELØVER: Mai Mentzoni og Cengiz Al har denne høsten imponert dommerne. Her er de fotografert på parkettprøve torsdag kveld. Foto: Dagbladet
DANSELØVER: Mai Mentzoni og Cengiz Al har denne høsten imponert dommerne. Her er de fotografert på parkettprøve torsdag kveld. Foto: Dagbladet Vis mer

- Dem man trenger

Sett bort fra at han leverer uke etter uke på parketten og at han kan skilte med flere tiere fra dommerne, har han forsøkt å holde en lav profil gjennom deltakelsen.

- «Skal vi danse» er ikke alt for meg, jeg er nødt til å ha et liv utenfor, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg hadde nok ikke kommet så langt om det ikke var for venner, familie og kjæreste. Det er de folka man må dyrke, det er dem man trenger. Hvis man bare går i bobla og bare tenker på seg selv, så mister man alt det andre, forteller han.

ØDELA VEGGEN: Cengiz Al skulle trikse litt på «Skal vi danse»-trening, men det gikk ikke helt etter planen. Det resulterte i stedet med et stort hull i veggen. Au, da! Video: TV 2, Seoghør.no Vis mer

Man skulle kanskje ikke tro at Al er årets yngste deltaker når han reflektert forteller om hvordan de siste månedene har påvirket ham. Han har ikke meldt seg på for å øke kjendisstatusen, som han allerede hadde sterkt i ryggen etter å ha spilt Yousef i NRK-suksessen «Skam».

- Jeg får mer oppmerksomhet av de voksne nå. Den unge fanskaren er der fortsatt, men det er ikke like aktivt. Det har endra seg litt, på en positiv måte. De eldre skryter mye når de stopper meg, mens tenåringene helst vil ha bilder, sier han.

- Kan du gå ned Karl Johan uten å bli forstyrret?

- Det er ikke for å være en drittsekk at jeg kler meg sånn jeg gjør, med caps og hettegenser. Hvis jeg har dårlig tid er det jo praktisk, men jeg tar av meg hetta om jeg har god tid. Jeg tror ikke alle hadde takla dette like bra, men man må jo bare gjøre det - så får man heller koble av når man kan, sier han.

Søskenforhold

Det var i fjerde sesong av «Skam» at Cengiz Al ble et navn alle plutselig kunne. Han spilte mot Iman Meskini, eller Sana, i den populære ungdomsserien. Med over 300 000 følgere på Instagram er det ingen tvil om at tolkningen hans av karakteren Yosef var en suksess.

Han har fortsatt kontakt med medskuespillerne, gjennom en gruppesamtale på Facebook. De er spredt rundt om i landet, men han beskriver det som «kjærlighetsfylt» at de fortsatt kan kommunisere.

Dans er likevel det han brenner for, og med en potensiell finale rett rundt hjørnet, forsøker han å gi så mye av seg selv som han klarer.

STJERNER: Det var i fjerde sesong av «Skam» at Al spilte karakteren Yosef. Her gir han en klem til Iman Meskini, som spilte Sana, i en av sesongens mest minneverdige scener. Foto: NRK
STJERNER: Det var i fjerde sesong av «Skam» at Al spilte karakteren Yosef. Her gir han en klem til Iman Meskini, som spilte Sana, i en av sesongens mest minneverdige scener. Foto: NRK Vis mer

- Det er veldig gøy å komme videre uke etter uke. Jeg har hatt gleden av å lære dans hele tiden, og det har på en måte også vært målet mitt. Å lære, selv om det kan være frustrerende til tider, sier han.

Danseerfaring hadde 20-åringen fra før, men med partner Mai Benedikte Mentzoni ved sin side, har det virkelig blomstret. De har fått et slags søskenforhold, og bytter på å terge hverandre og å trene sammen.

- Vi har en sånn strategi at vi heller prøver å være veldig effektive når vi er på trening, så kan vi heller gå hjem litt før. Det blir ikke så mye dalling og dulling, for jeg er student og han har et liv, sier Mentzoni og ler.

- Jeg prøver å irritere henne litt når vi trener. Vi har tullet mye, men hun blir liksom aldri sinna. Jeg tror jeg må prøve hardere, sier Al.

- Veldig selvsikker

Cengiz Al tar toget fra Drammen til Oslo hver dag for å øve. Han beskriver det som det mest krevende med hele perioden, at han hver dag må pendle fram og tilbake. Han er likevel bevisst på at dette bare er for en periode.

- Folk kan ikke forvente at dette skal vare evig, det er ferdig den 18. november, om jeg så er med da eller ikke. Jeg gjorde med «Skam» som jeg gjør nå, jeg skiller livet mitt fra det profesjonelle, forklarer han.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at det tar mye av tida hans. Enkelte deltakere har gått ned i vekt, blitt skadet eller har måttet ofre mye for deltakelsen. Al, som beskriver seg selv som en «20-åring som bare løper og spretter rundt», har ikke blitt påvirket på den måten.

Han tror det er viktigste han kan gjøre nå, er å holde hodet høyt og å levere.

- Som person er jeg veldig selvsikker, men på en kontrollert måte, om det gir mening. Det er bedre å være sikker enn usikker. Er du flink i noe, så vet du at du er flink i det. Jeg har blitt flink, fordi jeg trener og jobber på. Alle trener hardt, men man må like det og bli flink, sier Al.

FERDIG: Cengiz Al (Yousef) avslører hvilke superstjerne som fikk ham til å klippe håret, og som han også ser på som sin største inspirasjon skulle ønske at spilte rollen som Yousef i den amerikanske versjonen av den norske suksess-serien. Video: Marie Røssland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer