Christine Kohts tapre kamp mot kreftsykdommen:

- Jeg er redd og lei meg

Christine Koht forteller om sykdommens utvikling i siste episode av podkast-serien «Koht vil leve».

OPPDATERING: Christine Koht slapp torsdag den siste episoden av podkasten «Koht vil leve». Foto: NTB Scanpix
OPPDATERING: Christine Koht slapp torsdag den siste episoden av podkasten «Koht vil leve». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det eneste jeg drømmer om er å få oppleve en helt vanlig tirsdag eller onsdag. En helt vanlig dag der jeg ikke trenger å gjøre noen ting. Det er så mange gleder i løpet av en dag som en glemmer.

Vi kjenner stemmen til komiker og tv-profil Christine Koht (52) som sprudlende og kvikk. Nå er den skjør, lavmælt og nærmest ugjenkjennelig. Torsdag ble femte og siste episode av podkasten «Koht vil leve» sluppet, der Koht, overfor journalist Joachim Førsund, erkjenner at hvert ord oppleves som en anstrengelse.

- Jeg har hatt så lyst til å stille opp i denne podkasten den siste tida, men jeg har ikke greid det. Jeg har vært for syk til å møte deg. Jeg visste ikke at jeg skulle bli så dårlig, forteller en gråtkvalt Koht.

Sterke ord

Oppdateringene om Kohts helsetilstand har vært flere siden det i januar ble kjent at hun var alvorlig kreftsyk. Sykdomsbildet har hatt både akutte og mindre akutte faser, der det aller meste er blitt fortalt og åpent delt gjennom «Koht vil leve», et samarbeidsprosjekt mellom Koht, Førsund og A-Magasinet.

I det aller siste podkast-avsnittet forbereder komikerens nærmeste - kona Pernille Rygg og mora Kirsten - seg til at Christine skal få komme hjem etter det lange sykehusoppholdet. 52-åringen har fått lov til å reise hjem til Tønsberg for å feire bursdagen, 19. mai. I år har hun sett særlig frem til høydepunktet - ikke minst fordi det har vært en viktig milepæl i kampen for livet. Et av hennes store ønsker var å holde ut fram til nettopp denne dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer