- Jeg er såpass voksen nå at jeg kan gjøre hva jeg vil

Men det er ikke bare derfor Vebjørn Sand (46) sa ja til «Skal vi danse».

KLAR FOR DANNELSESREISE: Vebjørn Sand (46) gleder seg til den lærerike prosessen han håper «Skal vi danse» vil bli. Han ser også fram til å tilbringe høsten i Norge, som den første på 13 år. Foto: Stella Pictures
KLAR FOR DANNELSESREISE: Vebjørn Sand (46) gleder seg til den lærerike prosessen han håper «Skal vi danse» vil bli. Han ser også fram til å tilbringe høsten i Norge, som den første på 13 år. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Endelig skal jeg få tette et stort hull i min dannelsesreise som menneske på jorden, sier Vebjørn Sand (46).

Kunstneren, også kjent som Aune Sands tvillingbror, snakker om «Skal vi danse». Til høsten er han nemlig én av elleve kjendiser som skal svinge seg over parketten og fri til publikum gjennom tv-skjermen i håp om å bli stående igjen som vinneren av TV 2-programmet.

- Man kan jo ikke gå gjennom livet uten å danse. Og jeg har ikke tidligere beveget meg i den retningen i det hele tatt, sier Sand og retter litt på dressjakka.

Savner Norge Dagbladet treffer kunstmaleren under offentliggjøringen av årets «Skal vi danse»-deltagere på Stratos i Oslo. Sand har de siste 13 årene vært bosatt i New York, der han sammen med sin 20 minutter eldre tvillingbror og hans forlovede, Marianne Aulie, driver Galleri Sand.

- Jeg har ikke vært i Norge på høstparten av året siden 1999. Det blir herlig å oppleve. Jeg savner å være her. Nå har jeg akkurat signert nye kontrakter og blir i New York en ny periode, et par år til. Men etter hvert har jeg lyst til å bruke mer tid her, sier Sand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer