Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mark Ronson:

- Jeg er sapioseksuell

Musikerens tv-opptreden førte til en åpenbaring.

SAPIOSEKSUELL: Mark Ronson kom ut som sapioseksuell da han nylig gjestet et britisk talkshow. Foto: NTB Scanpix
SAPIOSEKSUELL: Mark Ronson kom ut som sapioseksuell da han nylig gjestet et britisk talkshow. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da den engelsk-amerikanske musikeren Mark Ronson (44) nylig gjestet talkshowet «Good Morning Britain», førte en uttalelse fra journalist Nichi Hodgson (36) til en form for åpenbaring for Ronson.

Journalisten fortalte nemlig at hun identifiserer seg som biseksuell, og at alle hun har datet har én ting til felles, og det er en høy intelligens.

Videre sa Hodgson at hun dermed er sapioseksuell, noe som ifølge Cambridge Dictionary betyr at hun tenner på intelligens hos en partner.

- Jeg er sapioseksuell

Mens Hodgson snakket om sine seksuelle preferanser, sto Ronson på sidelinja og ventet på å ta plass som gjest for å snakke om sitt nye studioalbum, «Late Night Feelings».

AVSLØRING: Mark Ronson kom fram til at han er sapioseksuell da han nylig gjestet «Good Morning Britain». Foto: NTB Scanpix
AVSLØRING: Mark Ronson kom fram til at han er sapioseksuell da han nylig gjestet «Good Morning Britain». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da det var musikerens tur til å bli intervjuet, kom det imidlertid fram at han backstage hadde bitt seg merke i diskusjonen rundt sapioseksualitet.

Ifølge den britiske avisa Independent stilte programleder Kate Garraway følgende spørsmål til 44-åringen da han tok plass som gjest i talkshowet:

- Vi vet at du er singel, og du har involvert deg veldig i sapioseksualitet-diskusjonen vår fra i dag tidlig. Og du identifiserer deg nå som en mann som liker intellekt?

- Jeg visste ikke at det fantes et ord for det, men ja. Jeg likte det innslaget veldig godt, svarte Ronson.

- Vi diskuterte det backstage, jeg og et par produsenter. Og ja, jeg føler at jeg identifiserer meg som sapioseksuell, la han deretter til.

ARTIST: Mark Ronson er DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og skrev blant annet låta «Shallow » sammen med Lady Gaga. Her er de avbildet under Oscar-utdelinga, der de vant pris for låta. Foto: NTB Scanpix
ARTIST: Mark Ronson er DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og skrev blant annet låta «Shallow » sammen med Lady Gaga. Her er de avbildet under Oscar-utdelinga, der de vant pris for låta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Garraway videre spurte om han dermed kom ut som sapioseksuell, svarte han at han er «ute og stolt».

Nylig ble Ronson singel, da han og den franske skuespilleren Joséphine de La Baume (34) bestemte seg for å gå hver til sitt. Tidligere har han vært forlovet med med skuespiller Rashida Jones (43), kjent fra komiserien «Parks and Recreation».

STJERNE: Mark Ronson er musiker, og har blant annet samarbeidet med Miley Cyrus. Her er de to på scenen under årets Glastonbury-festival i England. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Mark Ronson er musiker, og har blant annet samarbeidet med Miley Cyrus. Her er de to på scenen under årets Glastonbury-festival i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mark Ronson jobber som DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og er kjent for sine samarbeid med artister som avdøde Amy Winehouse, Adele (31), Lily Allen (34), Miley Cyrus (26), Bruno Mars (33) og Lady Gaga (33).

Tidligere i år vant 44-åringen en Oscar for låta «Shallow» fra filmen «A Star Is Born» - som han skrev sammen med Lady Gaga, Andrew Wyatt og Anthony Rossomando.

- BLIKKET: Bradley Cooper og Lady Gaga vant prisen for «Beste sang» under årets «Oscar»-utdeling. Framføringen av sangen «Shallow» på prisutdelingen fikk noen til å ytre seg om det de mener er en enda søtere musikk for paret. Video: ABC via CNN, Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Debatt

Mens seksuelle orienteringer som heterofil, homofil, lesbisk, bifil og panseksuell er godt kjent, er det først de siste åra at sapioseksualitet har dukket opp som et nytt begrep.

Nettopp derfor var Nichi Hodgson gjest i talkshowet, da det har dukket opp en diskusjon rundt hvorvidt begrepet har noe hold i seg eller ei.

DEBATT: Nichi Hodgson og Catherine Hakim er uenige om begrepet sapioseksualitet. Det var denne debatten som fikk Ronson til å komme ut som sapioseksuell. Foto: NTB Scanpix
DEBATT: Nichi Hodgson og Catherine Hakim er uenige om begrepet sapioseksualitet. Det var denne debatten som fikk Ronson til å komme ut som sapioseksuell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sosiolog Catherine Hakim mener nemlig at en persons utseende alltid er den første faktoren når det kommer til seksuell tiltrekning. Hun avfeier ikke at mennesker tiltrekkes av intelligens, men er uenig i at det er noe som kan være en hovedfaktor.

Hodgson mener på sin side at sapioseksualitet ikke betyr at fysikk ikke er en faktor, men at intelligens kommer først, etterfulgt av utseende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media