PROGRAMLEDERE:
Pia Lykke og Sturla Berg-Johansen i «Norske talenter» på TV 2 til våren.
Foto Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
PROGRAMLEDERE: Pia Lykke og Sturla Berg-Johansen i «Norske talenter» på TV 2 til våren. Foto Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

- Jeg er stolt av Sturla

Våknet opp til nyheten om han står frem som homofil.

||| Pia Lykke (33), programleder i tv-showet «Norske talenter» på TV 2, våknet opp til nyheten i landets aviser i dag om at hennes makker Sturla Berg-Johansen (41) står frem som homofil.

- Jeg er stolt av Sturla, glad i Sturla og synes han er en flott mann, uavhengig av hvilken legning han har, sier Pia Lykke til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å kommentere saken særlig ytterligere, ei heller om hun visste om offentliggjøringen i går på forhånd.

Stod frem
Det var under gårsdagens premiere på showet «Damenes aften» at Berg-Johansen avslørte sin homofile legning.

- Gjennom årene har det vært både kvinner og menn. Jeg har tenkt hele livet at jeg har vært bifil, sa komikeren, og fortsatte:

- Men jeg har prøvd så mange ganger, og så hardt, å finne lykken med en dame, og det har ikke gått. Så denne «Damenes aften» er en siste hilsen.

De i salen som begynte å le, ble straks irettesatt av hovedpersonen selv:

- Hvorfor ler dere der bak? Enten er det fordi dere ikke hørte hva jeg sa, eller så synes dere den siste vitsen var morsom. Dette er ikke tull, understreket Berg-Johansen.

- At Sturla Berg-Johansen er homo, hadde dere kanskje ikke trodd. Men nå har jeg sagt det, og det føles ganske deilig, fortsatte komikeren.

Pikenes Sturla
Han har ofte blitt omtalt som en kvinnebedårer og ved en rekke anledinger blitt satt på lista over Norges mest sexy menn, blant annet av Elle sist høst.

Da han fikk seg en ny medprogramleder i "Norske talenter" konstaterte han raskt at Pia var vakker.

- Hun er engasjert, også er hun pen, sa han til Dagbladet.no.

I vinter koblet Se og Hør ham til milliardærdatteren Louise Mohn og hevdet at de to skulle feire jul sammen, noe hennes far, Trond Mohn, avviste overfor BA.

I et intervju med KK for litt siden sa Berg Johansen at han er sjokkert over interessen fra norske kvinner, spesielt etter at det ble kjent at han var singel. Mange sendte visstnok intime bilder av seg selv til hans hjemmeside.

Kjendisvennene roser

Pia Lykke er i dag bare en av mange som roser Sturla.

I dagens Dagbladet forteller hans nære venn Elisabeth «Bettan» Andreassen at hun var overrasket etter showet i går:

- Jeg visste ingenting om dette. Det var bare så vakkert. Han er modig.

Selv hadde hovedpersonen dette å si etter innsatsen foran publikummet på Chat Noir i går:

- Jeg bekrefter det jeg har sagt på scenen. Det er deilig å være ferdig med premieren, og deilig å ha sagt det. Nå gleder jeg meg til flere show.

UNDER SHOWET:
Sturla Berg Johansen hadde premiere i går kveld. Og sto fram som homofil.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
UNDER SHOWET: Sturla Berg Johansen hadde premiere i går kveld. Og sto fram som homofil. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
VISSTE INGENTING: Elisabeth Andreassen  sier hun visste ingenting om Berg-Johansens legning. Her avbildet før showet i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VISSTE INGENTING: Elisabeth Andreassen sier hun visste ingenting om Berg-Johansens legning. Her avbildet før showet i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer