AKUTT: Sarah Silverman ble innlagt på sykehuset etter å ha fått påvist epiglotitt. Her er hun på Oscar-utdelingen i Los Angeles i februar. Foto: SCANPIX
AKUTT: Sarah Silverman ble innlagt på sykehuset etter å ha fått påvist epiglotitt. Her er hun på Oscar-utdelingen i Los Angeles i februar. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg er sykt heldig som er i live

Stjernekomikeren lå på sykehus en uke med sjelden sykdom.

(Dagbladet): Det var i forrige uke at stjernekomiker, Sarah Silverman (45), oppsøkte legen på grunn av sår hals.

I en melding på sin facebookprofil, skriver Silverman at hun er heldig som fortsatt er i live.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg dro til legen. Jeg hadde sår hals, men det viste seg at jeg hadde et ekstremt tilfelle av epiglotitt. Jeg er sykt heldig som er i live, skriver hun.

Fare for kvelning

Epiglotitt er en infeksjon som gir hevelse i strupelokket og området rundt. Ifølge Norsk Helseinformatikk er det viktig at behandlingen starter tidlig for at luftveiene ikke tettes, og pasienten kveles. I tillegg kan bakteriene spres til blodet.

Sykdommen er sjelden, og rammer oftest barn.

Silverman skriver at hun ikke husket noe da hun våknet opp fem dager etter at hun ble operert. Etter et par dager hjemme, begynte hun sakte men sikkert å huske, ettersom effekten av medisinene avtok.

I løpet av sin over 20 år lange karriere har Silverman vunnet to Emmy-priser. Hun har blant annet en rolle i tv-serien «Masters of sex», og har spilt og hatt stemmen i utallige andre produksjoner for film og tv. I tillegg har hun vært stand-up komiker i en årrekke.

Godt humør

Tross mye dramatikk, legger komikeren også til et par morsomme historier i meldingen.

- Det var en stund jeg ikke kunne prate, og jeg husker ikke så mye. Men jeg har blitt fortalt at jeg stoppet en sykepleier, akkurat som at det var akutt, og skrev noe på en lapp. Da hun så på den stod det: Bor du med moren din? ved siden av tegningen av en penis.

Silverman lot ikke sykehusoppholdet tære på humøret.

- Da de tok ut pusterøret, stod alle mine kjære rundt meg. Alle var nysgjerrige på hva mitt første ord kom til å bli. Til slutt sa jeg: Har dere sett «Mitt Navn er Doris?».

Silverman er kjent for å være en frittalende dame. I 2012 kastet hun seg inn i den amerikanske valgkampen med en politisk reklame. I «Et uanstendig forslag fra Sarah Silverman», tilbød hun å ha en sexlek med Mitt Romneys største økonomiske bidragsyter, hvis han i stedet ga pengene til president Obama.