Fyrsteparet av Monaco:

- Jeg er veldig stolt

Fyrst Albert hyller kona etter den tunge tida.

HYLLEST: Fyrst Albert tar seg tid til å dele kjærlige ord om sin kone fyrstinne Charlene. Foto: Splash News/NTB
HYLLEST: Fyrst Albert tar seg tid til å dele kjærlige ord om sin kone fyrstinne Charlene. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det har vært noen tøffe år for fyrstinne Charlene (44). I store deler av 2021 slet hun med alvorlig sykdom, og måtte oppholde seg på sykehus i hjemlandet Sør-Afrika.

Mai 2021 ble hun operert for en øre-nese-hals-infeksjon, og kort tid etter gjennomgikk hun et bihuleløft og en beintransplantasjon. I september samme året besvimte hun og måtte nok en gang bli innlagt på sykehuset.

På grunn av sykehusinnleggelsene i Sør-Afrika fikk ikke fyrstinnen møtt ektemannen fyrst Albert (64) og tvillingene Gabriella og Jacques (8) på flere måneder. Flere spekulerte i om avstanden mellom fyrsteparet hadde ført til sprekker i ekteskapet.

Ryktene fikk Charlene til å selv gå ut og avkrefte ekteskapsproblemene.

KYSSET: Fyrsteparet overrasket på norgesbesøk. Vis mer

- Det har vært en svært vanskelig tid for meg. Jeg savner mannen min og barna utrolig mye. Det som har vært tyngst, som legeteamet sa, var at jeg ikke fikk reise hjem til vår ti års bryllupsfeiring, fortalte Charlene den gang.

Tøft for ekteskapet

Et halvt år etter sykdomstilfellene kunne fyrstinnen endelig returnere til Monaco og familien sin. I vår ble hun imidlertid smittet av corona og måtte igjen isoleres fra familien.

Fyrst Albert kunne innrømme at året hadde vært tøft for både ekteskapet og tvillingene.

- Det var spesielt ille for kona mi, som led mye og gikk gjennom vanskelige tider, langt fra familien sin. Men det var også en test for våre barn og for meg selv, fortalte han til den franske helgeavisen Journal de Dimanche.

- I dag er Charlene tilbake hos oss og dette er det vakreste som kunne ha skjedd. Hun er bedre, vi kan endelig tilbringe tid sammen. Det er en lettelse og en glede for oss alle, la han til.

Nå har fyrsten igjen valgt å hylle Charlene til pressen. I et eksklusivt intervju til People er han tydelig stolt over fyrstinnen.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

Åpner seg om familien

- Jeg er veldig stolt av kona mi. Charlene har det veldig bra. Som dere ser så har hun vært aktiv på en rekke forskjellige arrangementer. Charlene engasjerer seg mer i det offentlige og tar vare på ting hun brenner for, sier Albert til nettstedet.

Under intervjuet deler han også en oppdatering på Gabriella og Jacques, som litt etter litt trer inn i sine kongelige roller.

- Når vi nærmer oss et event diskuterer Charlene og jeg det, og hvis vi begge er enige om at de bør være med så gir vi en forklaring på betydningen av arrangementet. Vi gir også en presentasjon av hva de kan forvente.

Tvillingene ble blant annet med til Norge i juni, da fyrst Albert åpnet en utstilling på Frammuseet i Oslo.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Barna er elever ved L'Institution François d’Assise-Nicolas Barré, og ifølge fyrsten trives de godt på skolen - selv om de, som så mange andre barn, kan slite litt med å konsentrere seg.

Selv om det virker som at familien stortrives for tida, blir Albert emosjonell når han snakker om hva Charlene har gått gjennom, ifølge People.

- I fjor var et veldig tøft år for henne - starten av dette året også. Men hun snudde det rundt på en fantastisk måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer