Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chris Pratt:

- Jeg fikk beskjed om at jeg var for tjukk

- De ville ikke la meg prøvespille, sier Hollywood-stjerna Chris Pratt.

MUSKELBUNT: Chris Pratt i en annen kroppsfasong enn da han prøvespilte for «Moneyball». Her er han i filmen «Guardians of the Galaxy». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespiller Chris Pratt (37) har fått tusenvis av kvinnelige fans etter sin rolle som barsk actionhelt i filmen «Guardians of the Galaxy».

Men Pratt avslører i et nytt intervju med «Vanity Fair» at det å bli sett på som et sex-symbol er en uvant opplevelse for ham.

Fikk beskjed om at han var for tjukk

Han avslører at han nesten gikk glipp av sin gjennombruddsrolle i filmen «Moneyball» i 2011, på grunn av vekten sin.Da han skulle på audition for rollen som Oakland As catcher, Scott Hatteberg, ble han stoppet i døren.– Det er første gang noen har sagt at de ikke vil la meg prøvespille fordi jeg er for tjukk, sier skuespilleren og fortsetter:

– Da bestemte jeg meg for å gå ned i vekt sånn som i wrestling. Jeg hadde ikke råd til en trener, så det var kun løping, rase ned i vekt og nedtrapping av alkohol som ble gjort.

Jojo-slanking

Da tv-serien «Parks And Recreation» hvor Pratt spilte Andy Dwyer gikk av stabelen i 2009, veide stjernen over 30 kilo mer enn han gjorde som muskelbunt i «Guardians of the Galaxy».

TV-STJERNE: Chris Pratt sammen meg gjengen i TV-serien «Parks and Recreation». Dette bildet er tatt i 2015. Foto: Scanpix
TV-STJERNE: Chris Pratt sammen meg gjengen i TV-serien «Parks and Recreation». Dette bildet er tatt i 2015. Foto: Scanpix Vis mer

Det er ikke uvanlig at skuespillere må varriere kroppsfasongen etter rollene, men Pratt stresser ikke med hvordan kroppen vil se ut etter en film er ferdig:

– Hvem vet, kanskje dette er den siste filmen jeg er topptrent i, også blir jeg feit igjen. Det hadde kona mi likt, i hvertfall. Hun liker at jeg er feit, sa han til Today i 2014.

«MONEYBALL»-STJERNER: Brad Pitt og Jonah Hill spiller to av hovedrollene i storfilmen «Moneyball», som ble Chris Pratts gjennombrudd. Foto: Scanpix
«MONEYBALL»-STJERNER: Brad Pitt og Jonah Hill spiller to av hovedrollene i storfilmen «Moneyball», som ble Chris Pratts gjennombrudd. Foto: Scanpix Vis mer

Spiste gjestenes rester

Pratt har vært åpen om hvordan han jobbet for å tjene til livets opphold.

– Når du er i Hollywood eller andre steder, trenger man en jobb som gir deg fri på dagtid sånn at du kan gå på auditions. Så jeg jobbet kvelder og helger, og hadde ingen penger, sier han og fortsetter:- Kjøkkenet der matet meg mens jeg jobbet, forklarer skuespilleren.

Hover inn millioner

Pratt kommer fra fattige kår, men har i senere tid blitt et av de større navnene i Hollywood. Han har forklart at han ikke er skuespiller og i Hollywood for å forandre verden:

LYKKELIG GIFT: Privat har Chris Pratt vært gift med «Scary Movie»-stjernen Anna Faris siden 2009. Foto: Scanpix
LYKKELIG GIFT: Privat har Chris Pratt vært gift med «Scary Movie»-stjernen Anna Faris siden 2009. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg er en fyr som overlever. Jeg bodde i en jævla varebil. Jeg er ikke i Hollywood for å forandre verden, jeg er her for å tjene plenty - og så komme meg vekk.

I følge Hollywood Reporter håver skuespilleren inn flere millioner kroner for rollene. Etter rollen i science fiction-dramaet «Passengers» kunne stjernen skilte med ti millioner dollar.– Det er en lettelse å endelig ha penger. Moren min jobbet med å putte varer i plastposer på et supermarked i tretti år. Nå kan hun faktisk pensjonere seg. Vi bodde i forferdelige nabolag, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!